Siirry sisältöön

Caverionin ja Laurean avainkumppanuus: pitkäjänteistä yhteistyötä turvallisuusalan harjoitteluissa

Vuodesta 2014 lähtien Caverionin turvaratkaisuissa on työskennellyt yli 20 työharjoittelijaa Laureasta.

Caverion Oyj suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää kiinteistötekniikkaa ja teollisuuden palveluita. Caverion tarjoaa asiakkailleen energiatehokkaita ja edistyksellisiä ratkaisuja niin kiinteistöjen, infrastruktuurin kuin teollisuuslaitostenkin elinkaaren eri vaiheissa. 

Helsingin pörssissä listattu yritys toimii 10 Euroopan maassa ja työntekijöitä – ”cavereita” – on kaikkiaan noin 15 000. Suomessa Caverionilla on 47 toimipistettä ja myös koko konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. 

Laurealla on pitkäaikainen avainkumppanuus Caverion Suomen kanssa. Caverion Suomi tarjoaa monipuolisesti kiinteistötekniikan palveluja ja yksi keskeinen, jatkuvasti kasvava toiminto on turvaratkaisut. Turvaratkaisut ovat myös Laurean ja Caverionin avainkumppanuuden ytimessä. 

Yhteistyö Laurean turvallisuusalan tradenomin koulutuksen kanssa on alkanut jo vuonna 2014. Siitä lähtien turvallisuuden ja riskienhallinnan opiskelijoita on Caverionilla ollut työharjoittelussa jo yli 20 henkilöä. Heistä noin kolmasosa on myös jäänyt töihin Caverionille valmistumisensa jälkeen. 

- Meidän kokemustemme mukaan työharjoittelijoilla on korkea motivaatio oppia uutta, kertoo Caverionin turvaratkaisuiden myyntipäällikkö Henri Heikkinen

- Meidän näkökulmastamme työharjoittelu on hyvä tapa löytää turvallisuusalasta kiinnostuneita, vastavalmistuneita nuoria työntekijöitä. Opiskelijat puolestaan pääsevät työharjoittelussa tutustumaan käytännössä turvallisuusalan monipuolisiin työtehtäviin.

Laureasta on tullut Caverionille työntekijöitä ja harjoittelijoita myös pelastussuunnitelmien pariin. Kaikki pelastussuunnitelmien kanssa työskentelevät Caverionin turvallisuusasiantuntijat ovat turvallisuusalan tradenomeja Laureasta. 

- Pelastussuunnitelmia tekemässä on ollut 1-2 harjoittelijaa per vuosi, hieman vaihdellen tarpeen mukaan. Jatkossa voisi olla tarvetta erilaisille palo- ja pelastusalan projektitöille, toteaa tiiminvetäjä Joachim Miinalainen Caverionilta.

Katso video Laurean ja Caverionin yhteistyöstä. Samalla kuulet myös Laureasta valmistuneiden Joona Tolvasen ja Markus Törnblomin kokemuksia työskentelystä Caverionilla. 

Avainkumppanivideo Caverion

Lisätietoja: