Siirry sisältöön

Betesda-säätiö Laurean avainkumppaniksi

Betesda-säätiö tuottaa asumis- ja avopalveluita ikäihmisille, vammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

betesda-säätiö avainkumppaniksi
Betesda-säätiön toimitusjohtaja Armi Lampi (toinen vasemmalta) tapasi rehtori Jouni Kosken ja muita laurealaisia Lohjan kampuksella huhtikuussa.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Betesda-säätiö ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Betesda-säätiö on Uudellamaalla toimiva, yksityinen ja yleishyödyllinen säätiö. Se tuottaa asumis- ja avopalveluja ikäihmisille, aikuisille vammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Betesda-säätiön kolmessa palvelukodissa Vantaalla, Lohjalla ja Sipoossa asuu yli 250 asukasta. Vakituisia työntekijöitä vuonna 1971 perustetussa säätiössä on noin 200.

-    Jo säätiötä perustettaessa 50 vuotta sitten lähtökohtana oli heikompiosaisten auttaminen ja heille paremman elämän luominen. Asiakkaiden kohtaaminen, kuuleminen ja huomioon ottaminen sellaisena kuin he ovat, ovat meille johtavia ajatuksia toiminnassamme yhä edelleen, kuvailee Betesda-säätiön toimitusjohtaja Armi Lampi.

Avainkumppanuudelta Laurean kanssa Betesda-säätiössä odotetaan erityisesti tiiviimpää yhteistyötä korkeakoulun ja sen opiskelijoiden kanssa. Tavoitteena on saada koulutusta ja työelämää kulkemaan yhä paremmin samassa tahdissa:

-    Yhteistyösopimuksen solmiminen Laurean kanssa oli meille iloinen ja tärkeä asia, toimitusjohtaja Lampi sanoo.
-    Meille on tärkeää tuoda entistä enemmän työelämän näkemystä opetuksen kehittämiseen; missä meidän alalla mennään ja millaisia tarpeita työelämällä on. Näin saamme työelämään valmiimpia työntekijöitä.

Koulutuksen ja työelämän vuoropuhelun lisäksi avainkumppaniyhteistyön tiimoilta on keskusteltu myös esimerkiksi hankeyhteistyöstä sekä työharjoitteluista. Betesda-säätiö tarjoaa muun muassa sairaanhoitajille ja sosionomeille monipuolisia tehtäviä päivätoiminnassa, kotihoidossa ja palvelukodeissa:

-    Meille tärkeää on rakentaa asiakkaiden arki mahdollisimman mielekkääksi ja elämisen arvoiseksi. Se antaa meillä työntekijöille mahdollisuuksia käyttää hyväksi omaa luovuuttaan sekä kaikkea sitä osaamista, mitä opinnoissa ja vapaa-ajalla tai harrastuksissa on hankkinut, Armi Lampi kuvailee. 

Lisätietoja: