Siirry sisältöön

BarLaurea Luomu SM 2019 -voittajaksi

Opetusravintola BarLaurea on voittanut keskisuuren julkisen toimijan -sarjassa.

BarLaurea on voittanut Luomu SM 2019 kilpailussa keskisuuren julkisen toimijan -sarjassa. Luomu SM 2019 -kilpailussa kisataan kuudessa eri sarjassa. Voittoon pääsivät ne ruokapalvelutoimijat, jotka ovat nostaneet eniten luomun osuutta. Luomu SM 2019 voittajat julkistetaan 2.10.2019 klo 16 Luomu Elintarvikepäivässä Finlandia-talolla.

Luomu SM -kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat, kuudessa eri sarjassa. 

– Voitto on meille erityisen tärkeä, koska haluamme toimia esimerkkinä ja opettaa restonomiopiskelijoille, kuinka lähi- ja luomuraaka-aineita sekä -ruokia voidaan käyttää myös oppilaitosympäristössä, sanoo BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Kilpailussa luomun käyttöä tarkastellaan kilomääräisestä elintarvikkeiden kokonaiskäytöstä.

– Luomu on yksi arvoistamme ja pyrimme pitämään luomutuotteet mahdollisimman laajasti valikoimassamme, kertoo BarLaurean PRO-palkittu keittiömestari Jarmo Vähä-Savo.
– Olemme onnellisia voitostamme ja pyrimme myös tulevaisuudessa myös tulevaisuudessa lisäämään luomun käyttöä edelleenkin. Luomua meillä on elintarvikehankinnoista 36 prosenttia.

Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta kaikkien käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Ohjeet ja edelliset voittajat löytyvät www.luomuravintola.fi-sivustolta.

Luomua ravintola -hakupalvelusta löytyy jo lähes 2500 ruokapalvelun yhteystiedot. Hakupalvelu auttaa kuluttajia löytämään luomua tarjoavat ruokapalvelut. Hakupalvelun taustalla toimii ammattikeittiöille suunnattu Portaat luomuun -valmennusohjelma, jonka avulla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Kaikki mukana olevat ruokapalvelut sekä #TasteLuomu -tarinat löytyvät osoitteesta www.luomuravintola.fi. Luomua ravintola -hakupalvelua ja Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria.

Luomu SM -kilpailun eri sarjojen voittajat:

  • Suuri julkinen toimija: Helsingin Palvelukeskus, Helsinki, luomun osuus on 17,9 %.
  • Keskisuuri julkinen toimija: Laurea AMK:n BarLaurea, Espoo, luomun osuus on 36 %.
  • Pieni julkinen toimija: Susiniemen leirikeskus, Mikkeli, luomun osuus on 22 %.
  • Pieni yksityinen toimija: Ravintola Härmän Rati, Järvenpää, luomun osuus on 99 %.
  • Keskisuuri yksityinen toimija: Oppilasravintola Timjami/Tampereen steinerkoulu, Tampere, luomun osuus on 87 %.
  • Suuri yksityinen toimija: UniCafe, YLVA, luomun osuus on 10,9 %