Siirry sisältöön

BarLaurea jälleen voittoisa LUOMU SM-kilpailussa

Opetusravintolamme BarLaurea on voittanut Luomu SM 2021 -kilpailussa keskisuuren julkisen toimijan -sarjassa.

Leppävaaran kampuksellamme toimiva opetusravintola BarLaurea on ottanut jälleen voiton Luomu SM -kilpailussa keskisuuren julkisen toimijan -sarjassa.  Luomu SM -kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat kuudessa eri sarjassa. 

Ravintoloiden ja ruokapalvelujen Luomu SM -kilpailussa tarkasteltiin, kuinka paljon osallistujat lisäsivät luomun kilomääräistä käyttöastetta vuonna 2021 verrattuna edellisvuoteen.

Luomu SM 2021 -kilpailuun osallistui noin 230 ammattikeittiötä siitä huolimatta, että koronapandemia on aiheuttanut alalle suuria ongelmia. Voittajat julkistettiin 27.10. osana virtuaalista Luomupäivää.

- Luomun käyttäminen on meille tärkeää, koska haluamme käyttää puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. BarLaureassa harjoittelee vuosittain satoja opiskelijoita ja käy tuhansia asiakkaita, haluamme näyttää heille, miten luomua voi käyttää ja miltä se maistuu, kertoo BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.
- Koronavuosi oli haastavaa luomun käytön näkökulmasta, mutta koska luomu on meille sydämenasia, onnistuimme siinä. Olemme ylpeitä kilpailun voitosta!

Kilpailussa luomun käyttöä tarkastellaan kilomääräisestä elintarvikkeiden kokonaiskäytöstä. BarLaurea on voittanut LUOMU SM- palkinnon omassa sarjassaan jo monesti.

- Luomu on meille luonnollinen asia ja tahtotila, haluamme tarjota Leppävaaran kampuksella aina parasta, kommentoi BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo.

Katso kaikkien sarjojen voittajat videolta sekä verkosta osoitteesta www.luomuravintola.fi

Luomua ravintola -hakupalvelusta löytyy jo lähes 2500 ruokapalvelun yhteystiedot. Hakupalvelu auttaa kuluttajia löytämään luomua tarjoavat ruokapalvelut.  Luomua ravintola -hakupalvelua ja Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria.

Lisätietoja: