Siirry sisältöön

Avainkumppani Go Strong: ”Sosionomit ovat lastensuojelun kivijalka” 

Go Strongin ja Laurean yhteistyö luo sosiaalialan tuleville ammattilaisille sujuvaa siirtymää opinnoista työelämään. 

Go Strongin toimitusjohtaja Martti Volotinen (toinen vasemmalta) ja psykologi Veli-Matti Karhu (kolmas oikealta) tapasivat laurealaisia.

Moderneja ja laadukkaita koululähtöisiä lastensuojelupalveluita tuottava Go Strong  toimii pääkaupunkiseudulla ja ympäryskunnissa, työllistäen noin 50 työntekijää. Yritys tuottaa sekä laitos- että avopalveluita, aina lastenkotitoiminnasta perheeseen vietävään tukeen ja viikonlopputoimintaan.  

– Go Strong on tuore, dynaaminen, nuorekas, teknologiamyönteinen ja ihmisläheinen organisaatio, joka haluaa, että jokainen nuori löytää punaisen langan elämässään, yrityksen toimitusjohtaja Martti  Volotinen kuvailee.  

Yhteistyötä kaikkien hyödyksi  

Go Strong näkee avainkumppanuuden Laurean kanssa huikeana mahdollisuutena syventää yrityksen ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä.  

– Se hyödyttää kaikkia osapuolia. Niin koululaitosta, meitä yrityksenä, niitä nuoria ja lapsia, joille näitä palveluita tehdään, ja totta kai opiskelijoita, Volotinen kertoo.  
– Go Strongilla arvostetaan todella paljon sosionomien osaamista ja sitä potentiaalia, jota heillä sosiaalialan ammattilaisina on.  

Mentorointia tuleville lastensuojelun ammattilaisille  

Laurean ja Go Strongin avainkumppanuus käynnistyi opiskelijaprojektilla Go Strongin sijaishuollon yksikössä. Avainkumppanuuden myötä on alkamassa myös uusi mentorointiohjelma, jonka Go Strong toteuttaa yhteistyössä Laurean kanssa.   

– Mentorointiohjelman idea tuli meidän omilta esihenkilöiltä. Ohjelmaan valitaan opiskelijoita, jotka haluavat työskennellä tapahtumarikkaassa lastensuojelun ympäristössä, ja Go Strongin kokenut tiimi mentoroi heitä läpi lukuvuoden, kertoo yrityksessä toimiva psykologi Veli-Matti Karhu.  

Go Strongilla halutaankin vaikuttaa siihen, että valmistuvilla opiskelijoilla olisi mahdollisimman hyvät ja varmat lähtökohdat lähteä alalle. Mentorointiohjelman lisäksi se tarjoaa harjoittelupaikkoja ja mahdollisia työpaikkoja, luoden opiskelijoille loistavan väylän työelämään.   

– Kun vastavalmistunut tulee alalle, voi olo olla aluksi hyvinkin epävarma. Go Strongilla tähän on pyritty vaikuttamaan avoimella ja kannustavalla työkulttuurilla, tehokkaalla tiimirakenteella ja ohjausryhmätyöskentelyllä, joihin opiskelijatkin mahdollisuuksien mukaan pääsevät mukaan. Moniammatillinen tuki työntekijälle on taattu, Karhu kertoo.  

Uuden yhteistyön myötä Go Strong tulee tarjoamaan Laurean opiskelijoille myös asiantuntijaluentoja, luoden dialogia työelämän ja opiskelijoiden välille.    

– Se on aina erittäin hedelmällistä, molempiin suuntiin, Volotinen kertoo.  
– Yhteistyö Laurean kanssa onkin todella merkityksellinen, sillä opiskelijat ovat niitä tulevaisuuden ammattilaisia, joissa alan voima piilee, Karhu kiteyttää.