Siirry sisältöön

Asumisen infrastruktuurin monialayhtiö Nivos Laurean avainkumppaniksi

Mäntsäläläinen asumisen infrastruktuurin monialayhtiö Nivos ja Laurea solmivat avainkumppanisopimuksen maaliskuussa 2022.

Kuvassa oikealta vasemmalle Nivoksen henkilöstöjohtaja Nyrki Laine ja kaupallinen johtaja Juri Ruohola. Keskellä Laurean rehtori Jouni koski, lehtori Pirjo Lappalainen ja aluepalvelupäällikkö Irene Väkevä-Harjula.

Nivos Oy on Mäntsälän kunnan omistama konserni, jonka toiminnassa yhdistyy laaja-alainen osaaminen eri toimialoista: vesi, lämpö, kaasu, sähkö, valokuitu ja energiaratkaisut. Nivos Oy:n tytäryhtiöitä ovat Nivos Energia Oy, Nivos Palvelut Oy, Nivos Verkot Oy ja Nivos Vesi ja Lämpö Oy.  

Nivoksen toiminta-ajatuksena on nivoa yhteen asumista ja yrittäjyyttä helpottavia tuotteita ja palveluita. 

- Teemme asumisesta ja yrittämisestä Mäntsälässä ja lähikunnissa kannattavampaa, iisimpää ja kaikin puolin kestävämpää. Vastuullisuus nivoo yhteen kaiken mitä me teemme, kertoo Nivoksen myyntipäällikkö Iikka Laurikainen

Alueen asukkaita, yrittäjiä ja julkishallintoa palvelevana paikallisena yrityksenä Nivos voi vaikuttaa merkittävästi siihen, millaista tulevaisuuden elinympäristöä yhdessä rakennetaan.  

Energia, netti ja vesihuolto ovat meille välineitä tämän tehtävän toteuttamisessa. Kaiken tavoitteena on, että asiakkaamme voivat luottaa siihen, että me olemme kestävä ja järkevä valinta, Laurikainen täydentää.

Kehitysyhteistyön avulla energia-alan moniottelijaksi 

Laurean ja Nivoksen välinen kumppanuus alkoi syksyllä 2021 tehdyllä erillisellä projektilla, jossa haettiin uutta kasvua sähkönmyynnin toimintamallin. Laurikainen kertoo, että hyvin mennyt ja tuloksellinen kehittämisprojekti sytytti kipinän yhteistyön syventämiselle: - Halusimme jatkaa Laurean kanssa projektilla, jossa keskitytään Nivoksen tunnettuuden kasvattamisen ja asiakkaan kuulemiseen. Projekti käynnistyy nyt maaliskuussa.  

Yhteistyöltä Laurean kanssa Nivos odottaa uusien ja ennakkoluulottomien näkökulmien ja toimintamallien löytämistä muutoin perinteiseen toimintaan. Kehittämisprojektissa kerätään tietoa Nivoksen asiakkaiden kokemuksista ja kartoitetaan toiveita tulevaisuuden palveluiden suhteen. - Olemalla läsnä paikallisesti tulemme olemaan paremmin asiakkaidemme mielessä läheisenä energia-alan moniottelijana, Laurikainen uskoo. Energia-alalla tapahtuu nyt paljon: 

Siirtymä pois fossiilisista energialähteistä muuttaa toimintatapoja ja tarpeita niin yrityksissä kuin kuluttajienkin arjessa. Alalle on tullut hyvää kilpailua mutta myös toimijoita, joiden toiminta ei aina ole kuluttajalle eduksi. Sähköistyminen asiakkuuksissa ja palveluissa edellyttää uusia toimia ja toimintamalleja, ja tekemistä tässä muutoksessa riittää. Energia-alalla pääsee vaikuttamaan usean ihmisen arkeen. 

Yhteistyön avulla Nivos haluaa tarjota mahdollisuuden Laurean opiskelijoille verkostoitumiseen ja uuteen toimialaan tutustumiseen.  

-Tarjoamme Laurean opiskelijoille mahdollisuuden ottaa sosiaalista vastuuta omasta alueesta, osallistua työelämän aitoihin tapahtumiin ja tekemiseen ja sitä kautta kerryttää kokemusta ja näkemystä, Laurikainen summaa. 

Lisätietoja: