Siirry sisältöön

Laurea siirtyy sähköisiin tutkintotodistuksiin

Laurea siirtyy ensimmäisenä 3AMK-korkeakouluna sähköisiin tutkintotodistuksiin ja luopuu paperisista tutkintotodistuksista 1.8.2022 alkaen.

Kuvituskuva

Sähköinen tutkintotodistus on jatkossa Laurean virallinen tutkintotodistus, jonka rehtori allekirjoittaa sähköisesti. Uudenlainen tutkintotodistus sujuvoittaa valmistumisen prosessia, sillä opiskelija voi ladata todistuksen sähköiseltä työpöydältä eli Pakista heti, kun tämä on lähetetty opiskelijalle. Todistus on ladattavissa 14 päivää valmistumispäivästä lukien. Todistuksen aitouden voi varmistaa joko Atomi Validator-palvelun tai Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta tai EU:n vastaavista palveluista. Todistus varmennetaan lataamalla tiedosto valittuun varmennuspalveluun.

Siirtyminen kokonaan sähköisiin tutkintotodistuksiin on myös korkeakoulujen Digivisio 2030-hankkeen mukainen askel. Digivision on Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda Suomeen avoin ja tunnustettu oppimisen ekosysteemi, joka hyödyttää niin tutkimus- ja innovaatiotoimintaa kuin työelämäänkin.

Sähköinen tutkintotodistus tuo luotettavuutta sekä se on helppo pitää mukana esimerkiksi mobiililaitteella tai kannettavalla tietokoneella. Sähköinen todistus on myös helppo lähettää eteenpäin esimerkiksi työnantajalle.