Siirry sisältöön

Mission Zero Foodprint -työpaja: hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa

Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme konkreettisia työkaluja, digitaalisia ratkaisuja sekä muita keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ravintoloiden arjessa.

Kevään 2020 aikana järjestetään sarja työpajoja, joissa teemoina ovat ravintola- ja ruokapalveluiden hävikki, energiatehokkuus ja toiminnan hiilijalanjälki. Jokaisesta teemasta järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Tule kehittämään ravintola-alaa ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa!

Työpajat ovat avoimia kaikille olet sitten ravintola- tai ruokapalvelualan yrittäjä, alan asiantuntija, asiakas tai opiskelija, tai esimerkiksi edustat kestävän kehityksen tai vastuullisuuden toimintaa järjestöissä, organisaatioissa tai yrityksessä. Kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä!

Hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa, pe 28.2 klo 9-12 Laurea-ammattikorkeakoulu, Leppävaaran kampus

Tämän työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä hävikistä ja sen synnystä. Yhteiskehittämisen keinoin ideoimme miten hävikin syntyä pystyttäisi vähentää ravintoloissa sekä kuinka ympäristöystävällisemmistä valinnoista voitaisi viestiä paremmin myös kuluttajille. Työpajan aihetta tulee alustamaan elintarvike-ekologian asiantuntija ja tutkija (FM) Kirsi Silvennoinen Luonnonvarakeskuksesta. Silvennoinen on tutkinut ravitsemispalveluiden ruokahävikkiä useassa hankkeessa ja ollut muun muassa mukana kehittämässä ruokahävikin mittaamiseen tarkoitettua online-sovellusta, Lukelokia.

Ilmoittaudu työpajaan 21.2. mennessä tästä linkistä.

Lue lisää hankkeesta:

www.facebook.com/missionzerofoodprint/
www.laurea.fi/hankkeet/m/mission-zero-foodprint/
forumvirium.fi/mission-zero-foodprint-mittareita-hiilineutraaleihin-ravintola-ja-ruokapalveluihin

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan