Mission Zero Foodprint -työpaja: hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa
Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta.
Ilmoittaudu tapahtumaanMission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme konkreettisia työkaluja, digitaalisia ratkaisuja sekä muita keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ravintoloiden arjessa.
Kevään 2020 aikana järjestetään sarja työpajoja, joissa teemoina ovat ravintola- ja ruokapalveluiden hävikki, energiatehokkuus ja toiminnan hiilijalanjälki. Jokaisesta teemasta järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa eri puolilla pääkaupunkiseutua.
Tule kehittämään ravintola-alaa ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa!
Työpajat ovat avoimia kaikille olet sitten ravintola- tai ruokapalvelualan yrittäjä, alan asiantuntija, asiakas tai opiskelija, tai esimerkiksi edustat kestävän kehityksen tai vastuullisuuden toimintaa järjestöissä, organisaatioissa tai yrityksessä. Kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä!
Hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa, ma 24.2 klo 13-16 Urban Lab, Kalasatama REDI
Tämän työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä hävikistä ja sen synnystä. Yhteiskehittämisen keinoin ideoimme miten hävikin syntyä pystyttäisi vähentää ravintoloissa sekä kuinka ympäristöystävällisemmistä valinnoista voitaisi viestiä paremmin myös kuluttajille. Työpajan aihetta tulee alustamaan elintarvike-ekologian asiantuntija ja tutkija (FM) Kirsi Silvennoinen Luonnonvarakeskuksesta. Silvennoinen on tutkinut ravitsemispalveluiden ruokahävikkiä useassa hankkeessa ja ollut muun muassa mukana kehittämässä ruokahävikin mittaamiseen tarkoitettua online-sovellusta, Lukelokia.
Ilmoittaudu työpajaan 17.2. mennessä tästä linkistä.
Samansisältöinen työpaja järjestetään myös Laurean Leppävaaran kampuksella pe 28.2. klo 9-12. Ilmoittautuminen 21.2. tästä linkistä.
Lue lisää hankkeesta:
www.facebook.com/missionzerofoodprint/
www.laurea.fi/hankkeet/m/mission-zero-foodprint/
forumvirium.fi/mission-zero-foodprint-mittareita-hiilineutraaleihin-ravintola-ja-ruokapalveluihin
Lisätietoja
- Anne Turunen
- Asiantuntija
- Anne.Turunen@laurea.fi
- Puh +358988687351
Tulevat tapahtumat
Happy Golden Days - vanhustyön webinaari
Vanhustyön webinaarissa keskitytään yrittäjyyteen sekä lääkkeettömiin ja luoviin menetelmiin, jotka rikastuttavat ikääntyneiden ja vanhustyön tekijöiden elämää ja hyvinvointia.
Varhaiskasvatuksen sosionomin osaaminen - webinaari
Kiinnostavatko varhaiskasvatuksen sosionomien ajankohtaiset osaamisvaatimukset ja tulevaisuuden näkymät?31.10.2024 klo 8.00-8.45
Alumniwebinaari: Esihenkilöiden valmentava mentorointi - vertaistukea ja lisäbuustia johtamistaitojen kehittämiseen
Miten lähiesihenkilöitä voidaan tukea valmentavan mentorointimallin avulla ja millaista lisäarvoa sillä voidaan tuottaa johtamistaitojen kehittämiseen sekä esihenkilön omaan työssäjaksamiseen?
Aamiaisseminaari tulevaisuuden tekijöille
Tervetuloa marraskuussa järjestettävään tapahtuma- ja majoitusalan toimijoiden kohtaamiseen Hotelli Maria Ballroomiin kello 8.30-11. Ilmoittautuminen avautuu pian!
Alumni event: Build Your Network, Build Your Career
Welcome to the first Build Your Network, Build Your Career alumni event by the UAS' in the metropolitan area and Helsinki city.
AMK-kampuspäivä
Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut avaavat ovensa toisen asteen opiskelijoille AMK-kampuspäivänä 14.11.2024.
Valmistujaisjuhla
Laurean valmistujaisjuhlassa juhlitaan kaikkia joulukuussa 2024 valmistuvia ja edellisen valmistujaisjuhlan 7.6.2024 jälkeen valmistuneita opiskelijoita.28.1. - 30.1.2025