Mission Zero Foodprint -työpaja: hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa
Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta.
Ilmoittaudu tapahtumaanMission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraaliutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme konkreettisia työkaluja, digitaalisia ratkaisuja sekä muita keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ravintoloiden arjessa.
Kevään 2020 aikana järjestetään sarja työpajoja, joissa teemoina ovat ravintola- ja ruokapalveluiden hävikki, energiatehokkuus ja toiminnan hiilijalanjälki. Jokaisesta teemasta järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa eri puolilla pääkaupunkiseutua.
Tule kehittämään ravintola-alaa ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa!
Työpajat ovat avoimia kaikille olet sitten ravintola- tai ruokapalvelualan yrittäjä, alan asiantuntija, asiakas tai opiskelija, tai esimerkiksi edustat kestävän kehityksen tai vastuullisuuden toimintaa järjestöissä, organisaatioissa tai yrityksessä. Kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä!
Hävikki ravintola- ja ruokapalveluissa, ma 24.2 klo 13-16 Urban Lab, Kalasatama REDI
Tämän työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä hävikistä ja sen synnystä. Yhteiskehittämisen keinoin ideoimme miten hävikin syntyä pystyttäisi vähentää ravintoloissa sekä kuinka ympäristöystävällisemmistä valinnoista voitaisi viestiä paremmin myös kuluttajille. Työpajan aihetta tulee alustamaan elintarvike-ekologian asiantuntija ja tutkija (FM) Kirsi Silvennoinen Luonnonvarakeskuksesta. Silvennoinen on tutkinut ravitsemispalveluiden ruokahävikkiä useassa hankkeessa ja ollut muun muassa mukana kehittämässä ruokahävikin mittaamiseen tarkoitettua online-sovellusta, Lukelokia.
Ilmoittaudu työpajaan 17.2. mennessä tästä linkistä.
Samansisältöinen työpaja järjestetään myös Laurean Leppävaaran kampuksella pe 28.2. klo 9-12. Ilmoittautuminen 21.2. tästä linkistä.
Lue lisää hankkeesta:
www.facebook.com/missionzerofoodprint/
www.laurea.fi/hankkeet/m/mission-zero-foodprint/
forumvirium.fi/mission-zero-foodprint-mittareita-hiilineutraaleihin-ravintola-ja-ruokapalveluihin
Lisätietoja
- Anne Turunen
- Asiantuntija
- Anne.Turunen@laurea.fi
- Puh +358988687351
Tulevat tapahtumat
Valmistujaisjuhla
Laurean valmistujaisjuhlassa juhlitaan kaikkia joulukuussa 2024 valmistuvia ja edellisen valmistujaisjuhlan 7.6.2024 jälkeen valmistuneita opiskelijoita.17.12.2024 klo 13.00–16.00, Virtuaalinen (teams)
Projektiseminaari Hyvinkäällä
Tervetuloa Laurean Projektiseminaariin Hyvinkäälle 17.12.2024!28.1. - 30.1.2025
UraFest 2025 -rekrytointitapahtuma
Tervetuloa Laurean UraFest 2024 -rekrytointitapahtumaan! Mukana Laurean kaikki koulutusalat.