Siirry sisältöön

Eloisa-webinaari 5.4.23: Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus - miten nämä liittyvät toisiinsa?

Eloisa-hanke kutsuu sinut mukaan Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus - miten nämä liittyvät toisiinsa? -webinaariin ke 5.4.2023 klo 15-16.30.

Asta Raami

Webinaarissa tulee olemaan tietoiskuja psykologisesta turvallisuudesta ja luovuudesta sekä yhteistä keskustelua. Webinaarin isäntänä toimii hankkeen yritysvalmentaja, KM, TIO (AMK), psykodraamaohjaaja (CP) ja työnohjaaja Jori Linnamäki. Key note -puhujana toimii taiteen tohtori Asta Raami.

Intuition älykäs käyttö on luovuuden kovinta ydintä

Mitä ennakoimattomammaksi, monimutkaisemmaksi tai järjettömämmäksi tilanteet muuttuvat, sitä enemmän tarvitsemme intuitiota. Miksi?

Täysin yllättävässä tilanteessa logiikka mureni entisten näkökulmien pettämiseen. Tilanteessa oli tai on jotakin, mitä emme huomanneet tai osanneet jäsentää. Vanhentuneiden näkökulmien ylittämisessä tarvitsemme kykyä toimia piilossa olevan logiikan maailmassa. Mitä stressaantuneempia olemme ja mitä kuormittuneempi kognitiomme on, sitä enemmän näkökulmamme kaventuu huomaamattamme.

Radikaalia luovuutta varten tarvitsemme äärimmäisen turvallista psykologista tilaa, sillä intuition käyttö mahdottomilta näyttävien ongelmien ratkaisussa haastaa perustavanlaatuisesti tämänhetkisiä uskomuksia ja näkökulmia. 

Visionääristen keksijöiden ja nobelistien ajattelun tutkimus paljastaa, että yksilöt, jotka ratkaisevat mahdotonta tai luovat visionääristä uutta, eivät pelastaudu sillä että tilanne on mahdoton. He tiedostavat, että todellisuudessa näköalattomuuden ja umpikujan syy on oma kyvyttömyys nähdä. Sen jälkeen he työskentelevät saadakseen näkökyvyn, jolla ylittää esteet. Keskeisenä menetelmänä on psykologisen turvallisen tilan luominen ja oman intuitiojärjestelmän älykäs käyttö yhdessä päättelyn kanssa.

Tervetuloa tutkimaan näitä teemoja kanssamme webinaariin!

Aika: 5.4.23, klo 15-16.30

Paikka: Zoom

ELOISA-hanke tukee COVID 19-pandemiasta kärsineiden työyhteisöjen ja työntekijöiden työhyvinvointia sekä henkilöstön kehittämistä tuomalla luovia ja taidelähtöisiä työkaluja yritysten ja heidän työntekijöiden arkeen.

Lisätietoa hankkeesta Eloisan hankesivulta.

Eloisa 5.4., logot.jpg