Siirry sisältöön

Sosionomiopiskelija Mia: ”Verkko-opiskelun yhteisöllisyys yllätti”

Sosiaalialaa opiskelevalle Mia Ullgrenille kokonaan verkossa opiskelu mahdollistaa joustavan tavan yhdistää opiskelu ja arki.

Sosionomiksi Laureassa opiskelevalle Mia Ullgrenille kokonaan verkossa suoritettavat opinnot olivat helppo valinta. Eikä pelkästään helppo, vaan oikeastaan ainoa toimiva vaihtoehto opiskelun ja arjen yhdistämiseen:

– Olen suurperheen äiti, ja kun lapsista neljä on vielä päiväkodissa tai alakoulussa, niin arjen aikatauluttaminen asettaa rajoituksia opiskelulle. Verkko-opiskelu mahdollistaa aivan erilaisen joustavuuden opintoihin, Mia kertoo.
– Vaikka asumme Helsingissä, olisi opintoihin kulkeminenkin merkittävä tekijä niin ajankäytön kannalta kuin taloudellisestikin.

Verkko-opiskelussa ryhmän tuki on tärkeää

Mia Ullgrenin arki rakentuu niin, että opiskelu alkaa lasten lähdettyä kouluun ja päiväkotiin:

– Olen aamuihminen ja paras hetki työskentelyyn opintojen parissa on aamupäivä. Illat voin pääsääntöisesti pyhittää sitten perheelle, mutta tarvittaessa arki joustaa myös silloin, kun tehdään yhdessä muiden kanssa opintoja, hän kuvailee.

Verkko-opiskelu sisältää paljon itsenäistä työskentelyä, jolloin tehtävien tekeminen tai luentojen ja luentotallenteiden kuunteleminen on helppo sovittaa omaan aikatauluun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että verkko-opiskelu olisi pelkkää yksinäistä puurtamista. Opiskelun yhteisöllisyys onkin ollut positiivinen yllätys Mia Ullgrenille:

– Esimerkkinä tästä on vaikkapa se, että apua ja tukea opinnoissa saa aina – niin opettajilta kuin opiskelukavereilta, hän sanoo.

Opiskeluun kuuluu paljon pienryhmissä työskentelyä mm. projekteihin liittyen ja yhteydenpito on tiivistä myös esimerkiksi oppimisalusta Canvasin keskustelualueella tai opiskelijoiden WhatsApp-ryhmässä. Aivan opintojen alussa Mia myös tutustui opiskelukaveriinsa, jonka kanssa he ovat tehneet tiiviisti yhteistyötä toisiaan kirittäen ja tsempaten.

– Meillä on opinnoissa koossa tosi ihana yhteisö, johon olen tuntenut kuuluvani alusta lähtien. Opintoni ovat nyt loppusuoralla ja huomaan jo, että tätä porukkaa tulee vielä ikävä, hän sanoo tyytyväisenä.

Unelmana työ lasten ja nuorten tukena

Tulevaisuuden työstä sosiaalialan ammattilaisena Mia Ullgrenilla on selkeä kuva. Hän haluaa työskennellä lasten ja nuorten apuna ja tukena. Aikanaan hän suoritti merkonomiopinnot, mutta se ei koskaan tuntunut omalta jutulta. Omat lapset ja heidän haasteissaan tukeminen sai Mian ottamaan ensimmäiset askeleet kohti unelmatyötä:

– Ensin opiskelin koulunkäynnin ohjaajaksi ja suoraan sen jälkeen hain polkuopiskelijaksi Laureaan. Opiskelu sosiaalialalla on tuntunut alusta lähtien helpolta, mikä vahvistaa tunnetta siitä, että olen oikealla alalla, hän kuvailee.

Kuten aina sosionomiopinnoissa, myös verkko-opiskeluun kuuluvat pakollisena osana harjoittelut. Niin harjoitteluissa kuin opinnoissaan Ullgren on pyrkinyt hankkimaan kaiken mahdollisen opin lasten ja nuorten parissa työskentelystä mm. lastensuojelussa.

– Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä keskinäisen luottamuksen saavuttaminen on tärkeää ja uskon, että minun vahvuuteni on se, että nuorten on helppo lähestyä minua, Mia Ullgren sanoo.
– Ne hetket, joissa pääsee aidosti auttamaan ja ohjaamaan lapsia ja nuoria, ovat aivan ehdottomasti tämän työn timanttihetkiä.

Tutustu verkko-opiskeluun Laureassa

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13.–27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.