Siirry sisältöön

Oikeustradenomiksi opiskeleva Sanna: ”Tiesin jo hakuvaiheessa, että haluan opiskella oikeudellista alaa”

Opiskelijahaastattelussa oikeudellisen osaamisen koulutuksessa opiskeleva Sanna Kirjalainen.

Sanna Kirjalainen opiskelee liiketaloutta Laurean Hyvinkään kampuksella. Jo hakuvaiheessa hän tiesi, että haluaa erikoistua oikeudellisen osaamisen opintoihin.

-    Otin jo hakuvaiheessa paljon selvää opinnoista ja luin useita opinnäytetöitä ennen hakemista. Valitsin opiskelupaikan erikoistumismahdollisuuden perusteella. Laurea on ainoa ammattikorkeakoulu pääkaupunkiseudulla, jossa voi suorittaa oikeustradenomin tutkinnon, Sanna kertoo.

Kirjalainen on ennen kouluun pääsyä käynyt lukion ja sen jälkeen ollut hyvin erilaisissa työtehtävissä kymmenen vuoden ajan. Hän on työskennellyt esimerkiksi kaupan alalla, lentokentällä sekä erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä.

-    Työelämässä sain kokemusta siitä, millaisia työtehtäviä haluan tulevaisuudessa tehdä ja mitä en. Sen pohjalta oli helppo päättää, mitä haluan lähteä opiskelemaan, Sanna kertoo.

Sannan oikeudellisen osaamisen opinnot ovat Laureassa edenneet nopeasti. Hän on reilu vuodessa kerännyt puolet tutkinnon suorittamista vaativista opintopisteistä. Sannalla on opinnoista jäljellä enää harjoittelut ja yksittäisiä oikeudellisia opintoja:

-    Olen aina ollut ihmisenä sellainen, että haluan suoriutua kaikesta mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Olen tarkoituksella suorittanut opintoja nopealla tahdilla.

Kirjalainen uskoo, että pakollisten projektiopintojen joustavuus on mahdollistanut sen, että kursseja on ollut mahdollista suorittaa nopealla tahdilla.

Parasta opiskelussa on oikeudelliset opinnot

Parasta opiskelussa ovat Sanna Kirjalaisen mukaan olleet oikeudellisen alan opinnot. Sen lisäksi Vantaalla asuva Sanna arvostaa etäluentomahdollisuutta ja opintojen joustavuutta. Etäluennot tulevat suoratoistona verkkoon ja ovat myös myöhemmin katsottavissa. Tämä mahdollistaa sen, että pystyy osallistumaan luennolle, vaikka ei pääsisikään paikan päälle.

-    Parasta opinnoissa on yleisesti ollut oikeudellisen puolen opinnot, sillä niiden takia hain opiskelemaan. Etäluentomahdollisuus on ollut myös hyvä juttu, sillä se mahdollistaa joustavamman opiskelutyylin, Sanna sanoo.

Kirjalaisen mukaan Laureassa on hyvä ohjaus ja apua saa aina tarvittaessa. Lisäksi oikeusministeriö tarjoaa Laurean opiskelijoille tietyn määrän harjoittelupaikkoja vuosittain.

-    Täällä on tosi hyvä ohjaus ja aina saa tukea opintoihin liittyvissä asioissa. Opiskelijoille tarjotaan myös paljon mahdollisuuksia, esimerkiksi harjoittelupaikkojen muodossa.

Opiskelu vaatii päättäväisyyttä

Luennot ja oppimistehtävät ovat Sannan mukaan suuressa roolissa osana oikeudellisia opintoja. Opiskelu on huomattavasti itsenäisempää verrattuna projektipuolen opintoihin. Tämä vaatii hyvää keskittymiskykyä ja päättäväisyyttä. Välillä koulutehtäviin menee useita tunteja.
Sanna suosittelee kokeilemaan oikeudellista alaa, jos kiinnostaa löytyy:

-    Tarvitsemme oikeudellista tietämystä jokapäiväisessä elämässämme. Mikäli ala vähänkin kiinnostaa, suosittelen ainakin kokeilemaan. Opintojen aikana huomaa kyllä heti, onko se oma juttu vai ei, hän neuvoo.

 

Tutustu tarkemmin oikeudellisen osaamisen opintoihin.