Siirry sisältöön

Mari sai kymmeniä yhteydenottoja yrityksiltä persoonallisella hakemuksellaan

Laureassa liiketaloutta opiskeleva Mari teki työhakemuksen LinkedIniin ja löysi sitä kautta työpaikan.

Mari Karttunen toivoo tulevaisuudessa työskentelevänsä myynnin ja markkinoinnin parissa.

Uutinen 30.10.2018

Laurean opiskelija Mari Karttunen halusi nyt keväällä uusia haasteita, ja päätti tehdä videohakemuksen itsestään LinkedIniin. Mari opiskelee liiketaloutta Leppävaaran kampuksella. Hän tekee tällä hetkellä opinnäytetyötä sisältömarkkinoinnin tärkeydestä ja myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä. Mari valmistuu tradenomiksi kesäkuussa 2018, joten työnhaku on hänelle ajankohtaista.

"Halusin suorittaa työnhaun tehokkaasti, sillä tein samaan aikaan opintoja ja arki oli aika hektistä. Mietin, miten saisin yhteydenottoja työpaikoilta ilman, että pitäisi lähettää 20 hakemusta."

Mari ajatteli, että ei voi tehdä ihan perus videohakemusta, koska silloin ei erottautuisi millään tavalla muiden hakijoiden joukosta. Hänen tavoitteena oli päästä oikeasti kivaan yritykseen töihin, jolloin oli tärkeää saada oma osaaminen ja persoona esille työnantajille.

Mari päätti erottautua tekemällä videon riimittelymuotoon. Hän oli keksinyt ja testannut ideaa jo aikaisemmassa työpaikassaan myyntityössä sopiessaan tapaamisia asiakkaiden kanssa. "Olin kerran riimitellyt yhdelle asiakkaalle tapaamisen puhelimessa, ja hän tykkäsi siitä ihan hirveästi. Siitä tuli iso juttu sekä työpaikallani että asiakkaan yrityksessä. Sillä sai myös paljon somenäkyvyyttä, joten päätin kokeilla sitä nyt uudestaan".

Opiskelussa parasta on yritysprojektit, opiskelukaverit ja rento tunnelma kampuksella

Mari korostaa oma-aloitteellisuutta ja itsestään hyvän kuvan antamista jokaisessa projektissa ja työpaikassa, sillä siitä voi olla hyötyä jatkossa. Moni Marin työkavereista sekä entinen esimies ja aikaisemmat asiakkaat kävivät kommentoimassa videon yhteyteen positiivisia kokemuksia ja kommentteja Marista, jolloin video lähti leviämään laajasti. Yhteydenottojen määrä yllätti, niitä tuli yhteensä noin 80, joista työhaastattelupyyntöjä oli lähemmäs 40. 

Opiskelusta Laureassa on jäänyt Marille paljon hyviä muistoja ja opiskelussa parasta on ollut opiskelukaverit, opiskeluaikana syntyneet verkostot sekä hyvä tunnelma kampuksella.

"Opiskellessa on ollut tosi hyvä fiilis ja kouluun on aina ollut älyttömän kiva tulla. Olen nauttinut opiskeluajasta, ja voisi sanoa, että olen elänyt elämäni onnellisinta aikaa", Mari iloitsee.

Mari on ollut aktiivinen myös opiskelujen ulkopuolella, ja hän on tehnyt opiskeluaikana myös esittelyjä toisen asteen oppilaitoksissa ja eri tapahtumissa, jossa hän on kertonut opiskelustaan Laureassa ja millaista se on käytännössä ollut. Hän oli mukana myös Asuntomessuprojektissa Vantaan Kivistössä, jossa opiskelijat toimivat messuoppaina messubusseissa sekä itse messualueella.    

Opiskellessa on ollut hienoa se, että on saanut tehdä paljon yhteistyötä ja projekteja eri yritysten kanssa. "Yksi mieleenpainuvimmista opiskeluprojekteista on ollut logon suunnittelukilpailu Vantaan allergia- ja astmaliitolle. Siinä pääsi kehittämään omaa näkemystä, ja meidän tiimi voitti sen kilpailun. Toinen projekti, joka on jäänyt mieleen, on kurssi, jolla tutkimme kampusten välistä liikkuvuutta Laureassa", Mari pohtii.

Mari rohkaisee työnhakijoita persoonallisuuteen ja omien ideoiden toteuttamiseen. "Ei sen tarvitse olla mikään iso juttu, millä erottautuu. Joku pienikin juttu riittää, millä saa tuotua ne omat vahvuudet esille".

Tulevaisuudessa Maria kiinnostaa myynnilliset työt sekä työt, joissa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Katso Marin videohakemus: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6383700171913592832

 

Tutustu tarkemmin liiketalouden koulutukseen Laureassa.