Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelija Anni: ”Ensimmäinen opiskeluviikko mennyt nopeasti”

Uudet opiskelijat aloittivat tammikuun alussa opiskelu-urakkansa Laureassa.

​- Tämä ensimmäinen viikko Laureassa on mennyt kyllä nopeasti. Ensi viikolla sitten onkin sitten kiva päästä jo varsinaisesti tositoimiin, kertoo tunnelmistaan ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen tuore liiketalouden opiskelija Anni Vihavainen.

22-vuotias Anni Vihavainen on aloittanut liiketalouden opiskelun Laurean Tikkurilan kampuksella. Toistaiseksi hänellä ei ole tarkasti mielessä, mikä tuleva unelma-ammatti voisi olla. Liiketalous valikoituikin opiskelualaksi juuri sen vuoksi, että se tarjoaa monia eri mahdollisuuksia.

- Vanhempani ovat työskennelleet pitkään R-kioski –yrittäjinä ja yksi vaihtoehto voisikin olla seurata samaan suuntaan. Yrittäjänäkään ei liiketalouden osaaminen olisi pahitteeksi, Anni pohtii.
- Tai sitten on mahdollista, että opiskelun aikana mielenkiinto herää johonkin aivan muuhun.

Helsingissä asuva Vihavainen on valmistunut ylioppilaaksi ja sen jälkeen hän on tehnyt muutaman vuoden ajan töitä.

- Nyt parin vuoden työnteon jälkeen tekee aivan eri tavalla mieli opiskella. Rehellisesti voin sanoa, että opiskelumotivaatio on nyt aivan eri tasolla, hän sanoo.

Ensimmäisen opiskeluviikon aikana uudet opiskelijat ovat perehtyneet opiskeluun Laureassa. Varsinainen opiskelu alkaa pian jo toisella viikolla.

- Olen innoissani opiskelutavoista täällä Laureassa, Anni sanoo.
- Olen itse sellainen, että opin parhaiten tekemällä. Sen vuoksi käytännön projektien kautta oppiminen kuulostaa minusta todella hyvältä - samoin ryhmätyöskentely yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Ainoa asia, joka Anni Vihavaista jännitti opiskelun aloittamisesta, liittyi hänen sairauteensa. Anni sairastaa lihastautia, joka aiheuttaa tiettyjä rajoitteita. Hankalia paikkoja ovat esimerkiksi portaissa liikkuminen tai ylös nouseminen.  Myös liukkaassa talvikelissä liikkuminen on hänelle liian riskialtista, joten hän joutuu tulemaan autolla kouluun.

- Olen kyllä ollut erittäin iloinen siitä, että kaikkiin haasteisiini on löydetty ratkaisu. Kaikki ihmiset ovat olleet Laureassa ystävällisiä enkä olisi voinut toivoa parempaa vastaanottoa, hän kiittää.

Tutustu tarkemmin liiketalouden koulutukseen Laureassa.