Siirry sisältöön

Liiketalouden alumni Thaolla on tulevaisuuden suhteen selkeät sävelet

Thao Le haaveilee urasta markkinoinnin ja kouluttamisen parissa.

Vietnamista kotoisin oleva Thao Le tähtää määrätietoisesti markkinoinnin ammattilaiseksi. Tulevaisuudessa hän haaveilee voivansa yhdistää työssään markkinoinnin ja kouluttamisen:

— Tein vastaavaa työtä Vietnamissa ja nautin siitä paljon. Valmistumisen jälkeen olisi ihana jatkaa siitä, mihin jäin, Thao kertoo.

Päämääränä ura markkinoinnissa

Thao valmistui Laureasta joulukuussa 2019. Laureassa hän opiskeli Business Administration and Management -ohjelmassa pääaineenaan markkinointi. Pääaineen valinta oli Thaolle selkeä opintojen alusta saakka:

— Markkinointi kiinnostaa minua suunnattomasti ja haluan luoda urani sen parissa, hän kertoo

Opintojen aikana Thao suunnitteli valmistumisen jälkeen hakeutuvansa suoraan työelämään. Kuitenkin vaihtoehto syventää omaa osaamista jatko-opintojen parissa sai pohtiman myös muita mahdollisuuksia. 

— Pohdin erilaisia vaihtoehtoja ja sain ryhmänohjaajaltani vinkin, että voin hakea tutkinnollani myös maisteriopintoihin yliopistoon. Päätin hakea Hankeniin, jossa opiskelen tällä hetkellä markkinointia, Thao kertoo.

Thao näkee Suomessa opiskelussa selkeän eron opiskeluaikoihinsa Vietnamissa:

— Vietnamissa opiskelu ja kotitehtävät veivät enemmän aikaa. Laureassa opiskellessa tuntui, että aikaa jäi myös vapaa-ajan viettoon. Opiskelu on todella erilaista täällä.

Hän muisteleekin lämmöllä erityisesti opettajiaan:

— Muistelen paljon ryhmänohjaajani ja opinnäytetyöni ohjaaja. He olivat omistautuneimpia opettajia, joita olen koskaan tavannut. He auttoivat minua paljon opintojeni ja harjoitteluni aikana, ja kaikki meni sujuvasti heidän ansiostaan. Arvostan heitä suuresti, Thao hymyilee.

”Pitää olla mahdollisuus kokeilla erilaisia asioita”

— Mielestäni työharjoittelu opintojen aikana oli todella hyödyllinen. Harjoittelun aikana pääsee yhdistämään opitun teorian, sekä käytännön osaamisen, Thao pohtii.

Hän kertoo nauttivansa suomalaisesta työkulttuurista:

— Suomessa ollaan paljon suorempia ja asioita sanotaan kiertelemättä. Mielestäni se helpottaa työntekoa paljon. Apua saa aina, jos pyytää.

Thaon tämän hetkinen haave on saada maisteriopintonsa päätökseen sekä löytää unelmiensa työ:

— Yksi tavoitteeni on valmistua ajallaan. Toiseksi haaveilen oman alan työstä.

Opiskelijoita hän kannustaa rohkeasti kokeilemaan erilaisia asioita ja etsimään omaa polkuaan rauhassa:

— Mielestäni ei tarvitse olla heti selvillä siitä, mitä haluaa. Pitää olla mahdollisuus saa kokeilla erilaisia asioita, jotka itseä kiinnostavat. Ei koskaan tiedä, jos ei yritä. Neuvoni kaikille on, että omat tavoitteet kannattaa määritellä tarkasti. Kun ne ovat selvillä on helpompi suunnitella, mitä täytyy tehdä niiden saavuttamiseksi.

Tutustu Thaon tarinaan tarkemmin videolla:

Alumnitarina

Haku Laurean englanninkielisiin koulutuksiin on avoinna 7.–20.1.2021!