Siirry sisältöön

Liiketalouden alumni Elisa: ”Koko ajan on oltava valmis oppimaan uutta”

Alumnihaastattelussa digimyyntipäällikkönä Keskolla työskentelevä Elisa Leinonen.

alumni elisa leinonen

- Haasteisiin ja uusiin tilaisuuksiin kannattaa tarttua ennakkoluulottomasti – koskaan ei voi tietää, mihin ne voivat johtaa.

Tällaisen vinkin nykyisille opiskelijoille antaa Laurean alumni, liiketalouden koulutuksesta vuonna 2008 valmistunut Elisa Leinonen. Leinonen ei ole myöskään itse pelännyt noudattaa omaa neuvoaan ja hän jatkoi tradenomiopintojen jälkeen maisteriopintoihin yliopistoon.

- Laureassa opinnoissani suuntauduin rahoitukseen ja riskienhallintaan, Elisa kertoo.
- Valmistumisen jälkeen olin vielä hetken töissäkin Laureassa erilaisissa tutkimushankkeissa, kunnes kuulin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa haussa olevasta kauppatieteiden maisteriohjelmasta. Se kiinnosti todella paljon, joten hain – ja pääsinkin – opiskelemaan sinne.

Kyseessä oli kansainvälinen Master of International Technology and Innovation Management –ohjelma, joka toteutettiin puoliksi yhdessä Pietarin valtionyliopiston kanssa.

- Minua kiinnosti juuri innovaatio- ja teknologiajohtaminen, sillä näin miten voimakkaasti digitalisuus oli alkanut muokata maailmaa. Ja juuri sitä minä myös nyt työssänikin olen tekemässä, digimyyntipäällikkönä tukkuyritys Kesprolla työskentelevä Leinonen kertoo.

Palvelujen kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa

Elisa Leinonen on työskennellyt eri tehtävissä Keskolla – joka myös omistaa ravintola-alan HoReCa-tukku Kespron – siitä lähtien, kun hän valmistui Lappeenrannasta vuonna 2011. Hän aloitti Ruokakeskon tietohallinnossa sekä markkinointitehtävissä ja viimeisimpänä ennen äitiyslomalle jäämistä hän työskenteli digitaalisten palveluiden kehittämisen parissa.

- Olen muun muassa ollut kehittämässä K-RuokaPro –verkkokauppaa Product Owner -roolissa, hän kertoo.
- Teemme Kesprolla tiivistä yhteistyötä HoReCa-alan asiakkaidemme kanssa. Käytämme paljon muun muassa palvelumuotoilun menetelmiä apuna, jotta saamme heidät mahdollisimman tiiviisti mukaan uusien palveluiden kehittämiseen.

Liiketalouden opinnoista Laureassa Elisalle on jäänyt erityisen hyvin mieleen käytännönläheinen opiskelu. Myös talous- ja rahoituspuolen osaamisesta on ollut työuralla paljon hyötyä. Maisteriopinnoista puolestaan tärkeimmiksi opeiksi ovat osoittautuneet muun muassa tiimin johtamiseen liittyvät taidot.

- Tärkeä asia, mitä molemmissa opinnoissani opin, on muutoksen ymmärtäminen, Leinonen tiivistää.
- Elinikäinen oppiminen voi olla jo kulunut ilmaisu, mutta se pitää täysin paikkansa. Maailma muuttuu jatkuvasti, joten koko ajan on oltava myös valmis oppimaan uutta.

Ihmisen kokoiset haasteet innostavat

Myös työelämä on opettanut Elisalle paljon muutoksessa selviytymisestä. Jos jokin ala on viime vuodet ollut suuren digimurroksen keskellä, niin se on kaupanala.

- On ollut äärettömän mielenkiintoista päästä näkemään tätä kaupan muutosta lähietäisyydeltä, sanoo Leinonen.
- Minua ovat myös aina innostaneet haasteet – ihmisen kokoiset haasteet. Samoin se, että tässä työssä töitä tehdään aina asiakkaan parhaaksi ja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Entä mitä Elisan tulevaisuuden suunnitelmat pitävät sisällään?

- Minulla on aina ollut haave oman yrityksen perustamisesta, hän sanoo.
- Itse asiassa olin jo Laureassa mukana aivan ensimmäisellä yrittäjyysleirillä Cambridgen yliopistossa. Oman yrityksen perustaminen on ehdottomasti unelma, jonka haluan jossain vaiheessa toteuttaa.

 

Tutustu tarkemmin liiketalouden koulutukseen.