Siirry sisältöön

Liiketalouden alumni Anna: ”Pehmeät taidot ovat työelämän kannalta tärkeitä”

Anna Grinberg nauttii yrittäjyyden tuomasta vapaudesta ja haaveilee akateemisesta urasta.

Saksasta kotoisin olevalla Anna Grinbergillä on monta rautaa tulessa; hän valmistui Laureasta vuonna 2016 ja on sen jälkeen toiminut yrittäjänä, perustanut järjestön sekä kirjoittanut kirjaa. Seuraavaksi haaveissa ovat tohtoriopinnot.

Alun perin Annan toi Suomeen perhe. Kotimaassaan Saksassa hän opiskeli lakia, mutta muuton vuoksi opinnot saivat jäädä hetkeksi sivuun. Jonkin ajan kuluttua ajatus opiskelusta alkoi kuitenkin jälleen houkutella ja Anna päätti hakea Laureaan opiskelemaan liiketaloutta.

— Valitsin Laurean liiketalouden opinnot, sillä ala oli tuttu jo työelämän puolelta, Anna kertoo.

”Laureassa on tilaa kaikenlaisille ideoille”

Anna suoritti tutkintonsa loppuun kahdessa vuodessa. Hänen mielestään Laureassa parasta on mahdollisuuksien määrä, joita opiskelijoille tarjotaan erilaisten projektien parissa. Anna suositteleekin opiskelijoita aina tarttumaan kaikkiin vastaan tuleviin tilaisuuksiin:

— Opiskelijoille annetaan mahdollisuus osallistua niin moneen projektiin, kuin itse vain haluaa. Jos tuntuu, että tarjolla ei ole itselle sopivaa projektia, niin kannattaa vain kysyä. Laureassa hyviin ideoihin tartutaan aina ja opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan resursseja niiden toteuttamiseksi. Laureassa on tilaa kaikenlaisille ideoille. 

Tällä hetkellä Anna viimeistelee maisteriopintojaan Hankenissa, jossa palasi takaisin lakiopintojen pariin:

— Liiketalouden opinnot antoivat hyvän pohjan perehtyä bisneslakiin. Valmistumisen jälkeen toivon voivani jatkaa akateemista uraani tohtorikoulutettavana ja tutkijana, hän haaveilee

Monta rautaa tulessa

Anna omistaa miehensä kanssa pk-yrityksen, jonka pyörittämiseen he osallistuvat yhdessä. Hän kertoo yrittäjyyden tulevan luonnostaan:

— Olen koko elämäni ollut yrittäjien ympäröimänä. Minulla on kokemusta myös tavallisesta palkkatyöstä, mutta enemmän nautin siitä vapaudesta ja vallasta, jota yrittäjällä on omaan työhönsä.

Haastavinta yrittäjyydessä on Annan mielestä omana pomona toimiminen:

— Kukaan ei patista töihin. Toisaalta se on myös parasta. Nautin siitä, että oikeastaan ainoat pomoni ovat asiakkaat, Anna naurahtaa.

Työelämän kannalta Anna pitää tärkeimpinä pehmeiden taitojen oppimista. Ajatuksen eteenpäin viemiseksi hän on ollut mukana perustamassa Work & Life Skills ry:tä. Järjestö pyrkii toiminnallaan edistämään kansainvälistä viestintää, verkkoasiointia ja julkista esiintymistä, sekä kouluttamaan ihmisiä pehmeiden taitojen tärkeydestä:

— Pehmeillä taidoilla tarkoitetaan työelämän taitoja, joilla tuetaan henkilön teknisiä taitoja. Tällaisia ovat esimerkiksi sosiaaliset taidot. Haluamme opettaa pehmeitä taitoja, joita tarvitaan kaikilla elämän osa-alueilla. Tulevaisuudessa toivoisin, että voisimme tarjota tukea ja koulutuksia nuorille, jotka vasta aloittelevat uraansa.

Anna korostaa pehmeiden taitojen tärkeyttä myös työn alla olevassa kirjassaan:

— Julkinen puhuminen pehmeistä taidoista kaikista tärkein. Haaveilen, että kirjani julkaistaisiin ja saisin pidellä valmista lopputulosta käsissäni.

Opiskelijoille Anna haluaa antaa yhden vinkin koskien työnhakua:

— Yleinen neuvoni kaikille nuorille on tutustua kohdeyrityksen toimintaan mahdollisimman hyvin. Yritykselle ei tarvitse kertoa, kuinka hyviä he ovat – he tietävät sen jo. Sen sijaan kannattaa kertoa omasta osaamisesta, ja mitä lisäarvoa juuri sinä voisit heille tarjota.

Tutustu Annan tarinaan tarkemmin videolla:

Alumnitarina

 

Haku Laurean englanninkielisiin koulutuksiin on auki 7.–20.1.2021!