Siirry sisältöön

Opiskelijan ääni: Jere Nieminen

Kehittäjä-lehden haastattelussa tavattiin laurealaisia opiskelijavaikuttajia.

Jere Nieminen

Uutinen 26.11.2018

Opiskelijakunta- ja -yhdistystoiminta tarjoavat hyvän oppimisympäristön oppia vaikuttamistyötä. Aktiiviselle opiskelijalle yhdistystoiminta tarjoaa myös erinomaisen ponnahduslaudan kasvaa paikallisen tason toiminnasta mukaan valtakunnalliseen päätöksentekoon. Tradenomiopiskelijaliitto TROLin hallituksen puheenjohtaja Jere Nieminen kertoo Kehittäjä-lehdessä omasta polustaan opiskelija-aktiivina:

”Kun aloitin opiskelun Laureassa 2015, en tuntenut täältä ketään. Muutin Tampereelta tyttöystäväni kanssa pääkaupunkiseudulle ja halusin tutustua ihmisiin — opiskelijatoiminta tarjosi tähän mahdollisuuden.

Ensimmäisenä opiskelusyksynä meille esiteltiin Laurean Tradenomiopiskelijat ry:tä eli LATOa. Meidän ryhmästä lähti isompi porukka mukaan LATOn toimintaan ja itsekin innostuin siitä hommasta. Silloin lähdimme liikkeelle aika lailla nollasta; yhdistyksellä ei ollut rahaa eikä paljon mitään muutakaan – paitsi innokas porukka. Paljon oli siis tehtävänä.

Ensimmäiset puolitoista vuotta toimin LATOssa ja huomasin, että tässähän voi oppia paljon uutta ja päästä eteenpäin. Vuoden 2017 toimin sitten Laurean opiskelijakunnan Laureamkon edustajiston puheenjohtajana ja nyt kuluvan vuoden TROLin puheenjohtajana. TROL on kattojärjestö 28 opiskelijayhdistykselle eri puolilla Suomea. Me olemme ikään kuin sateenvarjo, joka tarjoaa tukea ja koulutusta yhdistystoimijoille. Käymme myös aktiivisesti vuoropuhelua opiskelijakentällä koulutukseen ja opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Olemme osa Tradenomiliittoa ja on ilo olla osa organisaatiota, jossa otetaan opiskelijat huomioon ja koulutusta arvostetaan.

TROLiin siirtyessä tekemisen ja käsiteltävien asioiden mittakaava harppasi kertaheitolla uudelle tasolle. LATOssa toimittiin ruohonjuuritasolla omassa koulussa ja Laureassa ihmiset olivat tuttuja. Nyt on päässyt tutustumaan valtavaan määrään uusia ihmisiä ja tekemään asioita isomman organisaation johtonäkökulmasta.

Opiskelijatoiminnassa olen oppinut paljon. Tehtävästä riippumatta esiintymistä on tullut tehtyä paljon, joten itseluottamusta on sitä kautta kertynyt hurjasti lisää. Käytännön tasolla olen oppinut niin ihmisten johtamisesta, taloushallinnosta, tapahtumien järjestämisestä kuin lainsäädännöstäkin. Myös korkeakoulupolitiikka on tullut tutuksi.

Eniten opiskelija-aktiivitoiminnassa minua motivoivat uuden oppiminen ja muut ihmiset. Meillä TROLin hallituksessa on mukana todella pätevää porukkaa ja on hienoa olla mukana toiminnassa, jossa kaikki ovat niin innostuneita.

Kun puheenjohtajan pestini joulukuussa päättyy, olen toiminut opiskelija-aktiivina kolme ja puoli vuotta. Se on ollut enemmän tai vähemmän elämän pääjuttuja koko tuon ajan. Toisinaan on ollut rankempia ajanjaksoja, mutta en tekisi asioita toisin. Koen saavuttaneeni jo nyt todella paljon enkä osaa ajatella, millaista olisi olla ilman näitä kokemuksia.

Seuraavaksi tavoitteeni on hoitaa turvallisuusalan opintoni loppuun ja työllistyä. Enköhän kuitenkin hyvin todennäköisesti löydä itseni jostakin vaikuttamistyöstä vielä joskus tulevaisuudessakin — vielä en vain tiedä, mitä se on.”

 

Lue myös: Suomen Opiskelijakuntien Liitto SAMOK ry:n hallituksen jäsenenä vuonna 2018 toimivan Saana Simosen haastattelu

Opiskelijan ääni: Saana Simonen

Kehittäjä-lehden haastattelussa tavattiin laurealaisia opiskelijavaikuttajia.


Lue lisää

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme