Siirry sisältöön

Laurea Otaniemi Social Club – hyvää mieltä musiikin ja kulttuurin avulla

Otaniemen kampuksen sosionomiopiskelijoiden musiikkiryhmä Laurea Otaniemi Social Club on esiintynyt syksyn aikana mm. monikulttuurisilla City-iltamilla Espoossa.

Laurea Otaniemi Social Club

Laureassa Otaniemen kampuksella on tämän vuoden ajan laulettu ja soitettu rennolla asenteella. Sosionomiopiskelijat ovat perustaneet musiikkiporukan, joka kantaa nimeä Laurea Otaniemi Social Club.

Ryhmään ovat tervetulleita kaikkien eri koulutusalojen opiskelijat. Ideana on treenailla vapaamuotoisesti ja käydä aika ajoin esiintymässä ja tuomassa ihmisille hyvä mieltä.

Keikkoja on ollut tänä vuonna kolme, Kukkiva Suurpelto tapahtumassa toukokuussa, Otaniemen kampuksella sekä viimeksi Asukastalo Kylämajassa Matinkylässä, jossa järjestettiin kumppaneiden kanssa City-iltamat.

Iloa ja valoa Matinkylän marraskuuhun City-Iltamien avulla

Monikulttuuriset City-iltamat saivat Matinkylän Asukastalo Kylämajan hehkumaan lämmintä tunnelmaa torstaisena iltana 22. marraskuuta. Kyseessä oli Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden perustaman ja ylläpitämän Laurea Otaniemi Social Clubin, Espoon maahanmuuttopalveluiden sekä kansainvälisen kohtaamispaikka Trapesan yhteistyössä järjestämä tapahtuma.

Alun perin iltamat ovat kyläkunnittain järjestettyjä ohjelmallisia illanviettotilaisuuksia, joilla on pitkät perinteet Suomessa, erityisesti maaseudulla. Iltamia järjestettiin ennen ahkerasti erilaisilla kylä- ja seuraintaloilla. Iltamaperinne on kuitenkin päässyt hiipumaan ja tätä hienoa perinnettä haluttiin herätellä henkiin. Tällä kertaa iltamat päätettiin viettää kaupunki-hengessä, tähän päivään sopivalla tavalla. Ilta käynnistyi yhteisellä kahvittelulla, jonka lomassa osallistujat pääsivät tutustumaan toisiinsa. Illan ensimmäisenä ohjelmanumerona Laurea Otaniemi Social Club luotsasi yhteislaulun.

Yhteislaulujen lisäksi City-iltamat sisälsivät myös muuta perinteisistä iltamista tuttua ohjelmaa, kuten lauluesityksiä, puheita sekä runojen lausuntaa. Illan aikana kuultiin ensi kertaa myös erään tuntemattoman pöytälaatikkorunoilijan kaunis runo:

Et sinä ole metsä jota suojelet. Et sinä ole talo jonka valtaat.
Eikä sinun sielusi ole siinä minkä korjaat.
Metsä haluaa sinusta hoitajan, joka turvaa kaiken sopusoinnun.
Talo tahtoi sinut pitämään itsestään huolta, olla kotisi sinulle ja syntymättömille sieluille.

Open stage toi City-iltamiin kansainvälistä tunnelma

Perinteisissä iltamissa esitettiin aikoinaan monipuolista ohjelmistoa. Näissä City-Iltamissa tunnelma nousi entisestään, kun kaikille avoimessa Open stage -osiossa kuultiin spontaanisti eri kulttuurien lauluja monilla eri kielillä. Vaikka kaikki eivät laulujen sanoja osanneet, tunnelmat välittyivät.

City-Iltamat päättyivät perinteiseen iltamatyyliin yhdessä laulettuun Maamme-lauluun. Osallistujat kuvailivat iltaa tunnelmalliseksi, koskettavaksi ja hauskaksi. City-iltamat toivat Kylämajan olohuoneeseen yhteisöllisyyttä ja tapahtuman, josta toivottavasti kehittyy urbaaniin ympäristöön sopiva perinne.

Laurea Otaniemi Social Club on jo aloittanut harjoitukset kohti seuraavia esiintymisiä. Tällä kertaa treenataan perinteisiä joululauluja ja tarkoituksena on ilahduttaa ikäihmisiä ja käydä esiintymässä ainakin yhdessä palvelutalossa joulukuun aikana. Kiinnostuitko? Mukaan mahtuu ja pääsee, ja opiskelijat kaikista eri koulutusohjelmista ovat tervetulleita.

Tutustu tarkemmin sosionomikoulutukseen Laureassa.

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme