Siirry sisältöön

Tulevaisuuden AMK -hackathon: Aavapolis on virtuaalimaailma, joka tuo korkeakoulut yhteen ja ohjaa opinnoissa

Johanna Salminen, Sini Rasi, Paula Hänninen ja Emilia Kankaanpää ideoivat Tulevaisuuden AMK -kilpailuun Aavapolis-virtuaalimaailman.

Etänäkin voi luoda verkostoja. Kuvissa Emilia Kankaanpää (oik.), Johanna Salminen, Paula Hänninen ja Sini Rasi.

Tulevaisuuden AMK -hackathon on Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen ja Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK:in järjestämä kilpailu, jossa 12 tiimiä kilpailee tulevaisuuden ammattikorkeakouluihin liittyvillä innovaatioilla.

Laurean liiketalouden opiskelijat Johanna Salminen, Sini Rasi ja Paula Hänninen sekä Haaga-Helian liiketalouden opiskelija Emilia Kankaanpää ideoivat kilpailuun vuorovaikutteisen Aavapolis-virtuaalimaailman, joka yhdistää opiskelijoilla käytössä olevat useat eri alustat yhteen sekä opastaa opintojen valitsemisessa. Motivaatio kilpailuun on tiimillä korkealla.

- Tiimin vahvuus on intohimo. Teemme tätä sydämellä, ja olemme päättäneet tuoda voiton kotiin, Sini Rasi kertoo.

Aavapolis kulkee mukana opinnoissa ja niiden jälkeen

Aavapolis-virtuaalimaailma kokoaa tiedot eri korkeakouluista yhteen, antaa opiskelijalle opinto-ohjausta ja visualisoi opiskelijan kehityksen oman avattaren muodossa. Idea on lähtenyt tiimiläisten omista kokemuksista siitä, että tiedot ovat usein oppilaitosten sisällä hajanaisia ja opintojen yhteensovittaminen eri korkeakoulujen välillä epäselvää.

- Hyödynnämme uusinta teknologiaa, jossa algoritmit voivat ohjata opiskelijaa oikeille kursseille. Tutor-Aavatar on mukana opiskelijan tukena ohjauksessa, Johanna Salminen kuvailee.

Ideana on, että Aavapolis voi kulkea mukana vielä valmistumisen jälkeenkin, esimerkiksi ansioluettelona tai jatko-opiskelujen aikana. Seuraavaksi tiimillä on edessään verkostoituminen ja idean kehittäminen edelleen. Finaalia ajatellen ideaa täytyy rajata ja yksinkertaistaa.

- Uskomme tähän viimeiseen asti, nyt meidän täytyy saada muutkin vakuutettua, Johanna kiteyttää.

”Etänäkin voi luoda verkostoja”

Aavapoliksen tiimi pohtii, että erityisesti palvelumuotoilun opinnoista on kilpailussa ollut hyötyä. Myös opintojen aikana saatu kannustus ja usko omiin kykyihin on auttanut. He uskovat, että kilpailusta koituu heille paljon hyvää paitsi kokemuksen, myös toistensa kanssa työskentelyn kautta.

- Ei sitä tiedä, mitä kaikkea muuta me yhdessä keksimme. Meillä on niin hyvä porukka ja ideoita riittää, iloitsee Paula Hänninen.

Tiimi on sitä mieltä, että tulevaisuudessa haasteena on pitää opiskelun arvo samana myös silloin, kun ei päästä fyysisesti paikan päälle.

- Nyt pitää keksiä uusia tapoja toteuttaa verkkokouluttautumista niin, ettei kukaan jää yksin asioiden kanssa, Johanna Salminen toteaa.
-    On hienoa, että tällainen kilpailu järjestetään etänä. Etänäkin voi luoda verkostoja ja päästä uusiin juttuihin mukaan, Emilia Kankaanpää pohtii.

Ilmoittautuminen kilpailun verkostoitumispäiviin on auki ja finaali striimataan yleisölle 14.4. Katso lisätietoja hackathonin sivuilta.