Siirry sisältöön

Toukokuun laurealainen Jaana Akiola: ”Merkityksellistä Laureassa on hyvä yhteishenki”

Laureassa suunnittelijana työskentelevä Jaana Akiola palkittiin toukokuussa työstään Laurean ja opiskelijakunta Laureamkon yhteistyön vahvistajana.

Laureassa suunnittelijana opiskelijahyvinvoinnin ja -ohjauksen tiimissä työskentelevä Jaana Akiola on saanut toukokuussa tunnustuksen työstään Laurean ja opiskelijakunta Laureamkon yhteistyön edistämisessä. Laurean täyttäessä 30 vuotta palkitaan joka kuukausi henkilöstön jäseniä eri teemoilla. Toukokuussa tunnustuksen saajaa haettiin "Laurean ja opiskelijakunta Laureamkon yhteistyön vahvistaja" -teemalla.

- Olen valtavan iloinen tästä palkinnosta. Olen tehnyt paljon yhteistyötä opiskelijakunnan kanssa ja ollut tehtävissä, joihin se luontaisesti kuuluu. Olen aina suhtautunut positiivisesti opiskelijakuntaan, heidän tekemisiinsä ja siellä kertyvään osaamiseen. Erityisen hienoa on, että tunnustus tulee opiskelijoihin suuntautuneesta työstä, kertoo Jaana Akiola.

Parasta työssä kohtaamiset opiskelijoiden kanssa

Jaanan taival Laureassa alkoi korkeakouluassistenttina Leppävaaran kampuksella vuonna 2013. Sen jälkeen hänelle on kertynyt kokemusta niin valintakokeiden koordinoinnista, opiskelijatuutoreiden kouluttamisesta sekä orientaatioiden suunnittelusta. Alusta alkaen Jaana on ollut myös mukana opiskelijahyvinvointiyhteistyössä.

- Tyypillisesti työhöni kuuluu opiskelijatuutoreiden kouluttamista ja lisäksi vedän hyvinvointiryhmiä opiskelijoille opintopsykologien kanssa. Parasta työssä ovat ehdottomasti opiskelijoiden kohtaamiset, niistä saa aina virtaa, Jaana kertoo.

Laureamko on Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka valvoo opiskelijoiden etua, tarjoaa palveluita ja tukee opiskelijoiden hyvinvointia. Henkilöstön ehdotuksissa korostui Jaanan tekemä työ opiskelijakunnan tukena mm. opiskelijahyvinvoinnin ja orientaation kehittämisen parissa.

- Parasta on päästä haastattelemaan opiskelijatutoreita siitä, miten heidän orientaationsa ja opintojen aloitus sujui. Saan silloin palautetta omasta työstäni, kertoo Jaana.

”Yhteishengen vaalimiseen panostetaan”

Jaana Akiola kertoo, että laurealaisuuden parhaita puolia ovat yhteisöllisyys sekä työn merkityksellisyys:

- Laurealaisuus merkitsee minulle sitä, että ikinä ei ole tarvinnut miettiä, mikä on työni tarkoitus. Teemme todella tärkeää työtä kouluttamalla opiskelijoita työelämään, Jaana pohtii.
- Lisäksi merkityksellistä Laureassa on hyvä yhteishenki – ja yhteishengen vaalimiseen myös panostetaan.

Huhtikuun laurealainen Satu Luojus halusi kysyä seuraavalta kuukauden onnistujalta, että mitkä tekijät mahdollistivat hänen onnistumisensa:

- Olen aika kärsimätön luonne, ja joissain asioissa on hyvä ottaa happea ennen lopullisen ratkaisun tekemistä. Tämän oppiminen on auttanut minua viemään sinnikkäästi joitain asioita eteenpäin. On hienoa nähdä, että joku alussa pienestä lähtenyt toiminta on tullut tavaksi Laureassa, Jaana Akiola kertoo.
- Haluaisin, että seuraava onnistuja mainitsisi sellaisen asian, missä Laureassa on harpattu eteenpäin. Mikä kriittinen menestystekijä siinä on ollut, että tähän on päästy?

Juttusarja jatkuu seuraavilla onnistujilla. Voit katsoa Jaana Akiolan haastattelun videolta.

Toukokuun laurealainen Jaana Akiola