Siirry sisältöön

Sairaanhoitajaksi Laureassa: sairaanhoitaja jättää jäljen

Sairaanhoitajakoulutus tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia ja työn, jolla on merkitystä.

Jokainen meistä on kohdannut jossain elämänsä vaiheessa sairaanhoitajan. Näissä kohtaamisissa sairaanhoitajan työ ja osaaminen ovat äärimmäisen merkittäviä niin potilaan kuin hänen läheisensä kannalta. Sairaanhoitaja on myös arvostettu ja korvaamaton hoitotyön asiantuntija.

Laurea on Suomen suurin sairaanhoitajakouluttaja, josta valmistuu vuosittain jopa yli 300 sairaanhoitajaa. Laurean pitkä kokemus ja tiivis yhteistyö työnantajien kanssa varmistaa sen, että Laureasta valmistuu osaavia sairaanhoitajia sosiaali- ja terveysalan monipuolisiin tehtäviin.

Löydä oma polkusi sairaanhoitajaksi Laureassa ja jätä jälki omalla työlläsi. 

Hae sairaanhoitajaksi erillishaussa 22.4.–13.5.2024

Sairaanhoitajan työssä arvokkainta ovat kohtaamiset

Sairaanhoitajan työ tarjoaa monia mahdollisuuksia rakentaa itselle merkityksellistä uraa. Opiskelijatarinoissamme olemme tavanneet useita sairaanhoitajaksi Laureassa opiskelevia tai jo valmistuneita.

Jokaisella opiskelijalla on omanlaisensa polku opintoihin. Samoin myös opintojen aikana on jokainen päässyt luomaan sellaista urapolkua sellaisten tehtävien tai asiakasryhmien parissa, joka itseä eniten kiinnostaa.

”Meistä jokaisesta opiskelijasta valmistuu omannäköisensä sairaanhoitaja, ja se on rikkaus myös työpaikolla.”

Erilaisten urapolkujen lisäksi opiskelijatarinoissa korostuu sairaanhoitajan työn merkityksellisyys. Omalla työllään sairaanhoitaja voi todella vaikuttaa ihmisten elämään ja hyvinvointiin. Ihmiset ja heidän kohtaamisensa ovat tärkeässä roolissa.

”Minulle on tärkeää, että tunnen olevani oikeassa paikassa ja teen merkityksellistä työtä, jossa minua tarvitaan.”

Lue sairaanhoitajien opiskelijatarinoita

Sairaanhoitaja kohtaa ihmisen monella urapolulla

Sairaanhoitajan koulutus avaa monta erilaista ovea työuralle. Sairaanhoitaja voi työskennellä esimerkiksi erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa, terveys- ja hyvinvointialan yritysten sekä yhdistysten ja järjestöjen palveluksessa. Yhteistä kaikille on ihmisistä sekä heidän terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen elämän eri vaiheissa.

Sairaanhoitajan mahdollisuuksia ei myöskään rajoita vain yksi tietty urapolku. Työuran aikana on mahdollista valita hyvin erilaisia työpaikkoja ja työtehtäviä sekä edetä uralla. Kliinisen työn eli käytännössä suoraan potilaiden kanssa tehtävän työn lisäksi sairaanhoitaja voi työskennellä esimerkiksi erilaisissa asiantuntija-, esihenkilö- ja kehittämistehtävissä, kouluttajana, järjestötyössä tai yrittäjänä. Myös ovet maailmalle ovat avoinna, sillä sairaanhoitajan tutkinto antaa pätevyyden harjoittaa ammattia koko EU:n alueella.

Erilaiset erikoitumis- ja täydennyskoulutukset tarjoavat sairaanhoitajille hyviä mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen ja syventämiseen työuran aikana. Myös jatko-opiskeluun ylempään korkeakoulututkintoon on monia mahdollisuuksia esimerkiksi Laurean YAMK-koulutuksissa.

Sairaanhoitaja pelastaa henkiä

Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollossa työskentelevistä ammattiryhmistä suurin ja sairaanhoitajien osaaminen on hyvin tärkeässä roolissa potilaiden terveyden ja sairauden hoidossa.

Sairaanhoitajaopinnoissa hoitotyön osaamista kehitetään monipuolisesti niin teorian, käytännönläheisen lähiopetuksen kuin aidossa toimintaympäristössä tapahtuvan harjoittelun kautta. Sairaanhoitajien pakolliset opinnot koostuvat seitsemästä kokonaisuudesta eli moduulista, joissa opitaan muun muassa sisätauti- ja infektiopotilaan hoitotyötä, päätöksentekoa kliinisen hoitotyön eri ympäristöissä, erilaisten asiakasryhmien, kuten lasten, nuorten ja ikääntyneiden hoitotyötä, sekä vakavasti sairaan potilaan selviytymisen ja kuntoutumisen tukemisesta.

"Opiskelijoiden käytännön osaaminen sekä kädentaidot vahvistuvat ja syvenevät harjoittelujaksojen aikana. Sitä ennen on erityisen tärkeää, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan näitä asioita turvallisessa ympäristössä työpajoissa ja simulaatio-opetuksessa." 

Opintojensa loppua kohden sairaanhoitajaopiskelija voi suunnata opintojaan oman kiinnostuksensa ja uratoiveidensa mukaisesti. Oman osaamisprofiilin luomiseen opiskelijalla on erilaisia mahdollisuuksia, esim. harjoittelupolun avulla, täydentävissä opinnoissa, opinnäytetyössä, projektiopinnoissa sekä valitsemalla opintoja viiden eri kampuksen tarjonnasta.

Tutustu tarkemmin sairaanhoitajan opintojen sisältöön ja opetussuunnitelmaan Laureassa

Sairaanhoitajaopinnoissa kehitytään asiantuntijaksi

Opintojensa aikana opiskelijoista kehittyy askel kerrallaan hoitotyön vahvoja ja osaavia asiantuntijoita. Sairaanhoitajan työssä korostuvat erityisesti kohtaamis- ja vuorovaikutustaidot sekä käytännön hoitotyön osaaminen. Hoitotyön käytännön osaamisen harjoittelu alkaa opinnoissa turvallisessa ympäristössä ensin työpajaopetuksessa kampuksilla.

Sairaanhoitajaopinnoissa Laureassa hyödynnetään monipuolisesti uutta teknologiaa, kuten simulaatio-opetusta sekä VR-laseja. Eri kampusten simulaatiosairaalatilat toimivat sairaanhoitajakoulutuksessa opiskelijoiden käytännönläheisenä oppimisympäristönä.

Keskeisessä roolissa sairaanhoitajaopinnoissa ovat aidoissa terveysalan toimintaympäristöissä tapahtuvat ammattitaitoa edistävät harjoittelut, joissa hoitotyön osaaminen vahvistuu ja syventyy. Sairaanhoitajan koulutuksesta 90 opintopistettä eli lähes puolet on harjoittelua. Opintojen aikana eri moduuleihin sijoittuvat harjoittelut ovat pituudeltaan 5-10 viikkoa.

"Viimeisillä harjoitteluilla on keskeinen merkitys sairaanhoitajan rooliin ja vastuuseen kasvamisessa."

Laureasta valmistuneiden sairaanhoitajien tyytyväisyydestä kertoo muun muassa vuosittain tehtävä uraseurantakysely. Tuoreimman kyselyn mukaan Laureasta viisi vuotta sitten valmistuneet sairaanhoitajat antavat arvosanaksi 4,6 (asteikolla 1-5), kun heiltä kysyttiin tyytyväisyyttä heidän suorittamaansa tutkintoon työuransa kannalta.

Lue, miten osaaminen kehittyy sairaanhoitajaopintojen aikana

Uudellamaalla tarvitaan sairaanhoitajia

Sairaanhoitaja on tilastojen mukaan yksi Suomen yleisimpiä ammatteja, mutta samalla sairaanhoitajien osaamiselle riittää työelämässä runsaasti kysyntää. Erityisesti Uudellamaalla, jossa sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja on paljon, on sairaanhoitajista jo pulaa.

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on monia suuria sosiaali- ja terveysalan työnantajia, joiden kanssa Laurea tekee tiivistä yhteistyötä. Näitä ovat muun muassa Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija HUS, neljä suurta hyvinvointialuetta - Itä-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Keski-Uusimaa sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue – sekä useat yksityiset terveyspalveluiden tuottajat.

Sairaanhoitajille riittää siis töitä nyt ja tulevaisuudessa. Laureasta valmistuvat sairaanhoitajat ovatkin työllistyneet erinomaisesti.

Opiskelijatarina: kokemuksia sairaanhoitajaopinnoista

 

Laurean Tikkurilan ja Otaniemen kampuksella järjestetään keväällä 2024 erillinen, kohdennettu haku sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneille tai ylioppilastutkinnon suorittaneille.

Hae erillishaussa 22.4.–13.5.2024 ja aloita opinnot syksyllä 2024

Tutustu opiskelijatarinoihin

Tutustu sairaanhoitajaopiskelijoidemme tarinoihin ja heidän kokemuksiinsa opiskelusta Laureassa.


Lue lisää