Siirry sisältöön

Opiskelijaedustajat mukaan koulutuksen kehittämiseen

Opiskelijoiden edustaja on mukana lähes kaikissa Laurean koulutustoimintaan liittyvissä työryhmissä.

Liisa Niinivirta.

Vuodesta 2019 lähtien lähes kaikissa Laurean koulutustoimintaan liittyvissä työryhmissä on mukana opiskelijoiden edustaja. Kaikkiaan opiskelijaedustaja on noin 40 eri työryhmässä, joita ovat mm. Laurean johtoryhmä, koulutuksen johtoryhmä, pedagogiikan kehittämisryhmä sekä kunkin koulutusalan kehittämisryhmä.

Opiskelijajäsenet ovat ryhmän tasavertaisia jäseniä ja heidän tehtävänään on varmistaa opiskelijan näkökulman huomioon ottaminen kaikessa ryhmän vastuulle kuuluvassa kehittämistyössä.

Opiskelijaedustajien valinnasta vastaa Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko. Opiskelijat voivat hakea aina syksyisin jäseneksi työryhmiin ja opiskelijakunta myös järjestää koulutusta opiskelijaedustajille. 

- Työryhmät ovat erittäin tärkeä vaikuttamisen paikka opiskelijoille, kertoo turvallisuusalan opiskelija Liisa Niinivirta, joka toimi Laureamkon hallituksessa vuonna 2019 vastuualueenaan koulutuksen kehittäminen. 
- On tärkeää, että kun koulutusta ja opintojaksoja kehitetään, niin opiskelijat ovat siinä mukana. 

Yksi teema, jota opiskelijaedustajat olivat vuonna 2019 vahvasti ajamassa eteenpäin Laureassa, oli Niinivirran mukaan palautteen kerääminen ja sen tärkeys. Vuonna 2020 opintojaksoille tuleekin pakolliseksi opiskelijoilta kerättävä välipalaute. 

Opiskelijaedustajat voivat hakea toiminnasta opintopisteitä keräämällä työryhmätoiminnasta portfoliota. 

- Opintopisteiden lisäksi työryhmissä työskentely tuo opiskelijoille työelämässä erittäin tärkeää kokemusta esimerkiksi vaikuttamisesta ja kokoustaidoista, Niinivirta kuvailee.