Siirry sisältöön

Avainkumppani-Nemova: ”Dialogisuus tärkeää myös oppilaitosyhteistyössä”

Lastensuojelun avopalveluita tuottava Nemova odottaa Laurea-yhteistyöltä opiskelijoiden kohtaamista.

Nemovan Juuso Räihä (2. vasemmalta) ja Mika Rostedt (oikealla) tapasivat laurealaisia Lohjan kampuksella marraskuussa.

Laurea on kuluvan vuoden aikana solminut joukon avainkumppanuussopimuksia lastensuojelun alalla toimivien yritysten kanssa. Yksi Laurean avainkumppaneista on Turussa päätoimipaikkaansa pitävä Nemova Oy. Yritys tuottaa sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisia avohuollon palveluita lapsille, nuorille ja perheille. Asiakkaita ovat mm. Turun seudun kunnat ja kaupungit.

”Kohtaamiset opiskelijoiden kanssa arvokkaita”

Marraskuun lopussa Nemovan ja Laurean edustajat kokoontuivat Lohjan kampuksella suunnittelemaan tulevaa yhteistyötä. Kevätlukukaudella yhteistyö käynnistyy konkreettisesti ja tavoitteena on toteuttaa yhteisiä opiskelijaprojekteja Lohjan liiketalouden kuin myös sosiaalialan opiskelijoiden kanssa.

-    Yhteistyö juuri opintojaksoilla on meille tärkeää, sillä juuri kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ja keskustelut ovat äärimmäisen arvokkaita ja opettavaisia, kuvailee Nemovan toiminnanjohtaja ja yksi perustajista Mika Rostedt.

Rostedt korostaakin dialogisuuden merkitystä yhteistyössä korkeakoulun ja sen opiskelijoiden kanssa:

-    Opiskelijat ovat tulevaisuuden ammattilaisia ja meidänkin tulevia työntekijöitämme, joten on tärkeää kuulla heidän ajatuksiaan työelämästä tai lastensuojelualasta, hän sanoo.
-    Samalla me haluamme puolestaan tarjota opiskelijoille todenmukaisen ja rehellisen kuvan siitä, millaista työ lastensuojelun alalla on.

Tavoitteena koulutusta lastensuojelussa työskenteleville

Laurea-yhteistyöltä toiminnanjohtaja Rostedt odottaa alan tuoreinta tietoa ja osaamista, joka auttaisi yritystä kehittämään toimintaansa entisestään. Opiskelijaprojektien lisäksi Nemova toivottaa opiskelijat tervetulleiksi Turkuun myös työharjoitteluiden ja opinnäytetöiden tiimoilta. 

-    Meille Nemovassa laadukas ja innovatiivinen työ on tärkeää, sanoo vastaava ohjaaja Juuso Räihä.
-    Sen kuvan haluamme yhteistyön myötä myös välittää alan opiskelijoille ja toivomme, että he haluavat hakeutua meille töihin, hän jatkaa.

Nemovassa toivotaan myös, että Laurea voisi suunnitella ja toteuttaa henkilöstökoulutusta lastensuojelualan yrityksille ensi keväästä alkaen:

-    Tällainen koulutus olisi erittäin tärkeä asia alan yritysten toiminnan kannalta, toteaa Mika Rostedt.