Siirry sisältöön

Kehitä osaamistasi rasismista ja antirasistisen toimintakulttuurin edistämisestä Antirasismista muutosvoimaa opettajan työhön-verkkokurssilla. Opinto on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Opetustyötä tekeville ja kaikille aiheesta kiinnostuneille
 • Hakuaika: 20.12.2022-30.11.2022
 • Ajoitus: 20.12.2022-31.12.2023
 • Laajuus: 5 opintopistettä
 • Sijainti: Verkkokurssi DigiCampus-oppimisympäristössä
 • Hinta: Maksuton (0€)

Kurssin esittely

Antirasismista muutosvoimaa opettajan työhön-verkkokurssi (mooc) 5 op on tuotettu VARAVA - Vastaanottava AMK valtakunnallisesti rasisimia vastaan-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli parantaa ammattikorkeakoulujen vastaanottavuutta kasvattamalla tietoisuutta rasismista ja edistämällä antirasistista toimintakulttuuria. Hankkeen tarkoitus oli myös tunnistaa ja tiedostaa rakenteellista rasismia korkeakoulujen toiminnassa, kehittää palveluja vastaanottavammiksi ja omaksua antirasistisia menetelmiä opetuksessa.

Tämän itsenäisesti suoritettavan, kaikille avoimen verkkokurssin (mooc) avulla pääset eläytymään etniseltä taustaltaan moninaisten opiskelijoiden polkuun ammattikorkeakouluopinnoissa. Aineistojen ja tehtävien kautta ymmärryksesi rasismista ja sen vastaisesta toiminnasta kasvaa ja saat keinoja toimia antirasistisesti omassa työssäsi ja arjessasi.

Verkkokurssi arvioidaan hyväksytty tai hylätty. Saat todistuksen suorittamastasi kurssista suoraan DigiCampus-oppimisympäristöstä.

Ohjeet kurssin opiskeluun 

Verkkokurssi opiskellaan DigiCampus-oppimisympäristössä itsenäisesti sekä aikaan ja paikkaan sitomatta. Kaikki ohjeet, tehtävät ja oppimateriaalit löydät oppimisympäristöstä. 

Tutustu alla oleviin ohjeisiin ja aloita kurssin opiskelu jo tänään.

 1.  Aloita opiskelu klikkaamalla linkkiä oppimisympäristöön: https://digicampus.fi/course/view.php?id=3989 
 2. Oppimisympäristössä valitse sisäänkirjautumistapasi. Jos sinulla on käytössä korkeakoulun tunnukset, kirjaudu sisään HAKA-kirjautumista käyttäen. Voit myös kirjautua Google-tililläsi tai luomalla itsellesi käyttäjätunnuksen DigiCampukseen. 
 3. Kun olet kirjautunut sisään, kirjoita kurssiavain Varava2023 sille varattuun kohtaan. 
 4. Kurssiavaimen kirjoittamisen jälkeen klikkaa "Lisää minut kurssialueelle".
 5. Nyt olet valmis aloittamaan opiskelun!

Lisätietoja

Huomaathan ettei tästä kurssista saa opintopisteitä. Hyväksytystä suorituksesta saat todistuksen suoraan DigiCampus-oppimisympäristöstä. Ohjeet todistuksen pyytämiseen ovat DigiCampus-oppimisympäristössä. 

Kysymyksiä?

Jos sinulla on kysyttävää verkkokurssista, voit olla yhteydessä avoinamk@laurea.fi. 

hankkeen logo