Siirry sisältöön

Tiedonhankinnan ohjauspalvelut

Tarvitsetko apua tiedonhankintaan opinnäytetyötä tai oppimisprojektia varten? Tältä sivulta löydät tietoa Laurean tiedonhankinnan ohjauspalveluista. Ohjauspalvelut koostuvat kolmesta osasta: henkilökohtainen verkko-ohjaus, tiedonhankinnan työpajat ja itseopiskelumateriaalit. Ohjauspalvelut soveltuvat niin AMK- kuin YAMK-opiskelijoille.

Varaa aika henkilökohtaiseen tiedonhankinnan verkko-ohjaukseen

Henkilökohtainen tiedonhankinnan ohjaus

Kenelle:  Laurean opiskelijoille ja henkilökunnalle
Missä:    Verkko-ohjaus Teamsissä, opiskelija voi itse varata Microsoft Bookingsin kautta tietoasiantuntijoiden kalenteriin.

  • Tiedonhaun vinkkivartti: Etkö löydä mitä juuri nyt etsit? Voit varata itsellesi tiedonhaun vinkkivartin, jonka avulla pääset tiedonhaussasi alkuun. Jos kaipaat perusteellisempaa ohjausta esimerkiksi opinnäytetyön lähteiden hakuun ja tietoaineistojen käyttöön, varaa tiedonhaun ohjausaika omalta alaltasi.
  • Alakohtainen ohjaus: Saat valmiuksia etsiä ja käyttää tutkittua tietoa, kirjoja, artikkeleita ja avoimia materiaaleja opinnäytetyöhön ja laajojen oppimistehtävien tekoon.Perehdytään erilaisiin tiedonhaun työkaluihin ja hakuympäristöihin. 
  • Avoimet materiaalit ja niiden käyttö: Mistä löytyy avoimia julkaisuja, kuvia, oppimateriaaleja? Mitä tarkoittaa CC-lisensointi ja miten CC-lisenssejä käytetään? Perehdytään yhdessä avointen materiaalien maailmaan.

Tiedonhankinnan työpajat

Tiedonhankinnan työpajat on tarkoitettu opinnäytetyötä tekeville Laurean opiskelijoille. Työpajojen aikataulun ja tiedot ilmoittautumisesta löydät opiskelijaintranetistä (vaatii kirjautumisen).

Tiedonhankinnan itseopiskelupaketit

Uuden kirjastoasiakkaan opas

  • Perusasiat kirjaston palveluista, perustiedot e-kirjojen käytöstä ja e-artikkelien hausta.

Navigointia tietomaisemaan - Tiedonhankintataitoa

  • Peruspaketti tiedonhankinnasta
  • Itseopiskelumateriaalia, joka tukee tiedonhankinnan lehtorin työpajaa Projektinhallinta ja viestintä -opintojaksolla. 

Opinnäytetyön tiedonhankinta

  • Itseopiskelumateriaali opinnäytetyövaiheeseen
  • Soveltuu kenelle tahansa, joka esimerkiksi tekee kirjallisuuskatsausta hankkeelle tai on kiinnostunut tiedonhankinnasta ja käytöstä. 

 

Tiedonhankinnan_ohjaus_infograafi.png

Lisätietoja: avoinkulma@laurea.fi