Siirry sisältöön

IAAP - Network to promote web accessibility education in the Nordic countries

Euroopan unionin direktiivin, julkisen sektorin verkkopalveluiden saavutettavuudesta, tultua voimaan, julkisen sektorin verkkosivujen ja mobiilipalvelujen tulee olla saavutettavia. IAAP-projektin tavoitteena on perustaa verkosto edistämään ja vahvistamaan verkkosivustojen saavutettavuuden koulutusta Pohjoismaissa sekä kehittämään edelleen verkkosaavutettavuutta koskevaa oppimista ja opetusta tietojenkäsittelyn ammattikorkeakoulu-opetuksen ja ammatillisen koulutuksen alalla Pohjoismaissa.

  • Toteutusaika:1.8.2018 - 31.10.2020
  • Rahoittaja:Nordplus Horizontal
  • Tutkimusalue:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
  • Projektityyppi:International RDI

Euroopan unionin direktiivi julkisen sektorin verkkopalveluiden saavutettavuudesta tultua voimaan, julkisen sektorin verkkosivujen ja mobiilipalvelujen tulee olla saavutettavia. Saavutettavuusdirektiivin tavoitteena on varmistaa, että kaikki käyttäjät voivat vammoistaan ja toimintarajoitteistaan riippumatta käyttää julkisia verkko- ja mobiilipalveluja.

IAAP-projektin tavoitteena on perustaa verkosto edistämään ja vahvistamaan verkkosivustojen saavutettavuuden koulutusta Pohjoismaissa sekä kehittämään edelleen verkkosaavutettavuutta koskevaa oppimista ja opetusta tietojenkäsittelyn ammattikorkeakoulu-opetuksen ja ammatillisen koulutuksen alalla Pohjoismaissa. Hankkeen tavoitteena on saada aikaiseksi yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa Pohjoismaissa. Tarkoitus on lisätä ymmärrystä, miten julkisten verkkosivujen saavutettavuuden opetusta voidaan lisätä koulutuksissa, ja tuoda saavutettavuutta ja sen tärkeyttä esille erilaisissa foorumeissa.