Siirry sisältöön

Mysteeri 24/7

Mysteeri 24/7 -hanke on Kelan rahoittama hanke, jossa tavoitteena on luoda virtuaalinen pakopeli nuorille ja nuorille aikuisille ammatillisen kuntoutuksen tueksi. Hanke toteutuu 1.1.2020 - 30.9.2021. Mukana hankkeessa on Laurean lisäksi Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK).

  • Toteutusaika:1.1.2020 - 31.12.2021
  • Rahoittaja:1 Muu kotimainen rahoitus
  • Tutkimusalue:Pedagogiikka
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

Mysteeri 24/7 -hanke on Kelan rahoittama hanke, jossa tavoitteena on luoda virtuaalinen pakopeli nuorille ja nuorille aikuisille ammatillisen kuntoutuksen tueksi. Virtuaalinen pakopeli on virtuaalitodellisuudessa (VR) tai tietokoneen näytöltä pelattava hyötypeli. Tässä pelissä ammatillisessa kuntoutuksessa oleva nuori tai nuori aikuinen voi aktiivisesti pakopelin tarjoamaa tunnelatausta ja koukuttavuutta hyödyntäen edistää ammatillista kuntoutumistaan virtuaalisia tehtäviä selvittäen. Virtuaalisen pakopelin tavoitteena on opiskeluvalmiuksien sekä arjen hyvinvointiin ja hallintaan liittyvien valmiuksien parantaminen ja se sisältää tehtäviä, jotka tukevat kuntoutujan taitoja edellä mainituissa alueissa. Hanke toteutuu 1.1.2020 - 30.9.2021.

Hankkeessa toteutettavan pelin toteuttavat Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Laurea ammattikorkeakoulu (Laurea) ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK). Yhteistyötä tehdään Kumppaniksi ry:n, Keudan, Suomen Diakoniaopiston, Kainuun ammattiopiston ja Kuntoutussäätiön kanssa. Lisäksi Hämeenlinnasta hankkeeseen osallistuu kohderyhmään kuuluville nuorille kuntouttavaa toimintaa järjestävä toimija. Hankkeen tukijana toimii myös Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Pelin suunnitteluun ja testaukseen otetaan mukaan käyttäjäryhmään potentiaalisesti kuuluvia nuoria ja nuoria aikuisia.