Siirry sisältöön

mHealth booster

mHealth booster -hankkeessa edistetään hyvinvointiteknologiatuotteiden ja -palvelujen jalkautumista tukemaan ihmisten hyvinvointia, kuntoutumista ja kotona selviytymistä. Lisäksi hanke tukee hyvinvointialan yritysten liiketoimintaosaamisen kehittämistä ja vapaana olevien ICT-osaajien ja hyvinvointiteknologiayritysten kohtaamista.

  • Toteutusaika:1.8.2013 - 31.12.2014
  • Rahoittaja:ESR 2007-2013
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

mHealth booster on Euroopan Sosiaalirahasto ESR:n ja Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke. Hankkeessa edistetään hyvinvointiteknologiatuotteiden ja -palvelujen jalkautumista tukemaan eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia, kuntoutumista ja itsenäistä selviytymistä sekä elämänhallintaa.

Tavoitteenamme on:

- Edistää ja kasvattaa hyvinvontiteknologiayritysten liiketoimintaa sekä lisätä liiketoimintaosaamista
- Lisätä työpaikkoja kasvavalle hyvinvointitoimialalle ja kohdentaa ne työttömille ICT-alan osaajille
- Hyödyntää yritysten kehittämiä hyvinvointiteknologiaratkaisuja ja niiden tuomia mahdollisuuksia, sekä mahdollistaa ratkaisuihin tutustuminen ja niiden testaaminen kehitysympäristöissä
- Varmistaa tutkimuksen myötä henkilöstön ja opiskelijoiden teknologiaosaaminen aidossa toimintaympäristössä
- Tuottaa tutkimustietoa teknologiapohjaisten ratkaisujen vaikuttavuudesta
 
Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia kehitysympäristöjä Espooseen ja Vantaalle. Kehitysympäristöissä testataan eri hyvinvointiteknologiatuotteita ja –palveluita yhdessä asiakkaiden, yritysten ja asiantuntijoiden kanssa.

Vantaan kehitysympäristöt ovat hyvinvointiteknologioiden Kokeilupiste ja Teknologialainaamo aktiivisille senioreille ja heidän omaisilleen Tikkurilan kirjastossa, sekä mobiilisovellus syrjäytymisvaarassa oleville nuorille

Espoon kehitysympäristöt ovat hyvinvointiteknologioiden Kokeilupisteet Soukan palvelukeskuksessa ja Tapiolan terveysaseman Hyvinvointitorilla.

Hanke toteutetaan toimintatutkimuksena 1.8.2013 -31.12.2014 Otaniemen ja Tikkurilan yksiköiden yhteistyönä.

Yhteyshenkilö: