Siirry sisältöön

Luomua lautaselle

Luomua lautaselle –hankkeen päämääränä on luomuruoan käytön kasvu julkisissa ruokapalveluissa.

  • Toteutusaika:1.1.2012 - 31.3.2013
  • Rahoittaja:Maa- ja metsätalousministeriö
  • Tutkimusohjelma:
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI
  • Teemat:
  • Projektipäällikkö:Henry Lybäck

Luomua lautaselle –hankkeen päämääränä on luomuruoan käytön kasvu julkisissa ruokapalveluissa. Päätavoitteena on parempi asiakasymmärrys luomutoimijoille ja julkisten keittiöiden asiakastarpeita paremmin vastaavan luomutuotevalikoiman kartoittaminen. Hankkeen osatavoitteita ovat:

1.julkisten keittiöiden luomutuotteiden käyttöön liittyvän luomuraaka- aineisiin ja jatkojalostukseen liittyvien tarpeiden selvittäminen

2.luomutuotteiden jalostukseen liittyvien tukimahdollisuuksien selvittäminen ja niistä tiedottaminen

3.uusien, julkisiin keittiöihin soveltuvien luomutuotteiden testaaminen keittiössä, aistinvarainen arviointi sekä tuotekehitystarpeiden määrittäminen

4.luomutuottajien arvostuksen parantaminen lisäämällä julkisen ruokapalvelun asiakkaiden tietämystä tuotteen alkuperästä

5.tarvekartoituksen ja tuotetestauksen tulosten tiedottaminen molemmilla kotimaisilla kielillä

6.toimijaverkoston ja hankesuunnitelman rakentaminen valtakunnallista hanketta varten

Yhteyshenkilö: