Siirry sisältöön

Green Steps - innovaatioiden, resilienssin ja vihreän osaamisen vahvistaminen

Green Steps- hankkeen tavoitteena on lisätä uusmaalaisten mikro- ja pk-yritysten kykyä uudistaa ja kasvattaa liiketoimintaansa. Yritysten uudistumista tuetaan edistämällä yritysten kiertotaloutta ja digitaalisuutta hyödyntävää innovaatiotoimintaa. Hankkeessa haetaan yhdessä myös yrityksille tulevaisuususkoa ja resilienssiä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Hankkeeseen osallistuvia yrityksiä tuetaan tarjoamalla niille koulutusta, palvelumuotoiluosaamista, vertaismentorointia sekä valmennusta. Hankkeessa luodaan myös Green Steps -askelmerkit, jotka tekevät vihreään liiketoimintaan siirtymisen näkyväksi. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

 • Toteutusaika:1.2.2022 - 31.8.2023
 • Rahoittaja:ESR 2014-2020
 • Tutkimusalue:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
 • Projektityyppi:Kansallinen TKI
Vihreäpohjainen kuva, jossa Green Steps -teksti sekä hankkeen tarjoamat palvelut valkoisissa palloissa.

Ilmoittaudu mukaan palvelumuotoiluun

Muotoile ensimmäiset askeleesi kohti kestävää liiketoimintaa

Haluatko uudistaa liiketoimintaasi vihreämpään suuntaan? Kaipaatko apua nykyisten tuotteiden tai palveluiden tai täysin uusien innovaatioiden kehittelemisessä? Tervetuloa mukaan ottamaan askeleita kohti kestävällä pohjalla olevaa vastuullista liiketoimintaa!

Aloitustapahtuma järjestettiin 27.9.2022. Aloitustapahtuman jälkeen tapaamme pääasiassa verkossa ja työskentelemme yhteisellä verkkoalustalla. Muutamia välitapaamisia pidämme myös kasvokkain osallistujien kesken.  

Lue lisää alta:

Palvelumuotoilu

 • Palvelumuotoilu 

  Tule mukaan muotoilemaan ensimmäiset askeleesi kohti kestävämpää liiketoimintaa!

  Palvelumuotoilun avulla voimme yhdessä tehdä organisaatiostasi entistä toimivamman, kestävyyttä korostamalla. Saat myös Green Steps -hankkeen tarjoamista koulutuksista parhaan hyödyn osallistumalla palvelumuotoilun kehitysprojektiin ja muuntamalla uuden osaamisen toiminnaksi.​

  Prosessissamme on kolme vaihetta, joista voit valintasi mukaan osallistua vain ensimmäisiin (12) tai kaikkiin kolmeen:​
  1. Alkukartoitus, jonka aikana teet strategisen analyysin ja valitset soveltuvat vihreät strategiat, jotka muunnamme yhdessä yrityksesi visioksi ja toimintasuunnitelmaksi (vko 39–44)
  2. Toimintasuunnitelman käynnistys, jonka aikana ideoit ja kehität yrityksesi liiketoimintaa asiakaslähtöisesti (vko 45–53)​
  3. Konseptointi, jonka aikana uusia tuotteita, palveluita tai prosesseja testataan nopeiden kokeiluiden avulla (vko 3–19)​

  Palvelumuotoiluprosessi tukee yrityksesi muutosvalmiutta ja nopeat kokeilut auttavat löytämään uutta tietoa. Projektin aikana pääset myös useaan kertaan tapaamaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden mukana olevien yritysten kanssa ja saat tarpeidesi mukaan asiantuntijoidemme sparrausta.

  Aloitustapahtuma järjestetään 27.9.2022 klo 8:3010:30 Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Tikkurilassa, osoitteessa Ratatie 22, 00130 Vantaa. Tilaisuudessa on tarjolla pientä aamiaista.

  Aloitustapahtuman jälkeen tapaamme pääasiassa verkossa ja työskentelemme yhteisellä verkkoalustalla. Muutamia välitapaamisia pidämme myös kasvokkain osallistujien kesken. 

  Tapaamisajat ovat:

  • 27.9.2022 8:3010:30 Tikkurila, aloitustapaaminen
  • 11.10.2022 16:3018:30 Online
  • 1.11.2022 16:3018:30 Online
  • 15.11.2022 16:3018:30 Online
  • 29.11.2022 16:3018:30 Online
  • 13.12.2022 8.3012.00 Tikkurila
  • 31.1.2023  8.3010.30 Tikkurila
  • 28.2.2023 16.3018.30 Online
  • 4.4.2023 16.3018.30 Online
  • 2.5.2023 16.3018.30 Online
  • 23.5.2023 8.3010.30 Tikkurila, päätöstapaaminen

   

  Palvelumuotoiluprosesseja vetävät Laurean palvelumuotoilijat Aletta Purola ja Suvi Valsta. 

  Kaikki hankkeen tarjoamat tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia, jos yrityksen de minimis-tuen määrä ei ole täyttynyt tuen ehtojen mukaan.

  Green Steps -hankkeessa tarjotaan yrittäjille palvelumuotoilun lisäksi myös koulutuksia, vertaismentorointia sekä business coachingia. Lisätietoja hankkeen muista tapahtumista saat hanketiimiltä.

  Ilmoittaudu palvelumuotoiluun tästä!

 

Koulutukset

 • Vastuullisuus -koulutus 

  Vastuullisuus 

  Vastuullisuus voi tuntua abstraktilta käsitteeltä ja ainoastaan isojen yritysten tekemiseltä. Jokaisella yrityksellä koosta ja toiminnasta riippumatta on mahdollisuuksia toimia vastuullisesti. Vastuullisuus voi yrityksen toiminnassa liittyä ympäristöön, ihmisiin ja talouteen. Myös kuluttajat ovat yhä tietoisempia vastuullisuuteen liittyvistä teemoista.

  Tässä toiminnallisessa koulutuksessa sukelletaan vastuullisuuden maailmaan. Tavoitteena on antaa ajattelunaihetta ja työkaluja yrityksen vastuullisuustyön aloittamiseen. Koulutus sopii niin aloittelevalle yrittäjälle kuin yritykselle, joka on aloittamassa vastuullisuustyötään.

  Kouluttajana yrittäjyysopettaja Eemeli Alanne, joka työskentelee Oulun kaupungilla yrittäjyysopetuksen asiantuntijana. Hänellä on vuosien kokemus kouluttamisesta, fasilitoinnista ja liiketoiminta-asioiden opettamisesta eri ikäisille. Koulutus on osa Eemelin YAMK-tutkinnon opinnäytetyötä, jossa kehitetään koulutuskokonaisuutta vastuullisuuden teemoista yrityksille.

  Varaa tästä omalle järjestöllesi/organisaatiollesi koulutus!

 • Resilienssi -koulutus 

  Resilienssi

  Nopeasti muuttuvassa maailmassa epävarmuus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Muuttuviin tilanteisiin on pystyttävä reagoimaan ennakoimalla, varautumalla ja mukautumalla. Jotta näin voidaan tehdä, on yrityksen resilienssin olla vahva. Resilienssi on yrityksen taitoa sopeutua muuttuneeseen tilanteeseen, jatkuvaa aktiivista kehittämistä ja toimintaympäristön tarkkailua. Resilienssi auttaa selviytymään kriiseistä ja yllättävistä vastoinkäymisistä.

  Tässä toiminnallisessa koulutuksessa tutustutaan organisaation resilienssin muodostumiseen ja kehitetään toimintaa käytännönläheisen kehittämistyökalun avulla. Koulutus sopii niin aloittelevalle yrittäjälle kuin yritykselle, joka haluaa vahvistaa resilienssiään arjen teoilla.

  Kouluttajana yrittäjyysopettaja Eemeli Alanne, joka työskentelee Oulun kaupungilla yrittäjyysopetuksen asiantuntijana. Hänellä on vuosien kokemus kouluttamisesta, fasilitoinnista ja liiketoiminta-asioiden opettamisesta eri ikäisille. Koulutus on osa Eemelin YAMK-tutkinnon opinnäytetyötä, jossa kehitetään koulutuskokonaisuutta vastuullisuuden teemoista yrityksille.

  Varaa tästä omalle järjestöllesi/organisaatiollesi koulutus!

Tilaa räätälöity maksuton koulutus

Webinaarit

 • Kohti vihreää yrittäjyyttä - webinaari 

  Kohti vihreää yrittäjyyttä - webinaari järjestettiin 8.9.2022 

  Webinaarin tallenne on katsottavissa Vimeossa.

  Ohjelma:

  Klo 16.00 Tervetuloa ja virittäytyminen: Reija Anckar, projektipäällikkö, Haaga-Helia

  Klo 16.05 Ajankohtaista kiertotaloushankkeista: Heikki Sorasahi, kiertotalouden erityisasiantuntija, Ympäristöministeriö

  Klo 16.30 Onnistumisen edellytyksiä vihreään businekseen: Soile-Maria Linnemäki, toimitusjohtaja, Vaatelainaamo Vaatepuu Oy

  Klo 16.50 Vihreä siirtymä ja osaaminen yrityksissä: Satu Harkki, lehtori ja yrittäjä

  Klo 17.10 Kysymyksiä ja keskustelua: Kiitossanat, Reija Anckar

   

   

Yhteyshenkilö: