Siirry sisältöön

Creating an Ecosystem for Innovating Circular Economy Solutions for Nigerian Margets through Co-creation

CIRCLE on Tekesin BEAM-ohjelmasta rahoitettu laajan ekosysteemiprojektin valmisteluhanke. Valmisteltavan hankkeen tavoitteena on uusien kestävien kiertotalouden ratkaisujen ja liiketoimintamallien innovointi ja pilotointi Nigerian markkinoilla.

  • Toteutusaika:1.1.2016 - 30.6.2016
  • Rahoittaja:Tekes
  • Tutkimusalue:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

CIRCLE on valmisteluhanke, jonka tavoitteena on uusien kestävien kiertotalouden ratkaisujen ja liiketoimintamallien innovointi ja pilotointi Nigerian markkinoilla.  CIRCLE perustuu aiemman CONNECT-projektin (2012 – 2014) aikana luotuihin kumppanuuksiin ja ymmärrykseen.


CIRCLE valmistelee yhteistyöhanketta, jossa  luodaan ja pilotoidaan uusia, kestäviä ja suomalaiseen kiertotalousosaamiseen perustuvia, Nigerian paikallisiin olosuhteisiin sopivia kiertotalouden ratkaisuja ja liiketoimintamalleja.

Hanketta rakennetaan yhdessä suomalaisten ja nigerialaisten korkeakoulujen, suomalaisten yritysten sekä nigerialaisen jätesektorin sidosryhmäverkoston kanssa kevään 2016 aikana. Nigeriassa kohdealueet ovat Ebonyin ja Lagosin osavaltioissa.

Nigerian kohdealueiden edustajia vierailee Suomessa tutustumassa kiertotalousosaamiseemme ja valmistelemassa yhteistyöhanketta. Nigerialaisten sidosryhmien osallistuminen yhteistyöhankkeen toteutukseen vahvistetaan CIRCLE-toimijoiden Nigerian vierailulla huhtikuussa 2016.

CIRCLE-projektin toimenpiteisiin sisältyy mm. suomalaisen yritysverkoston kokoaminen, seminaari ja työpajat Suomessa sekä työvierailu Nigeriassa kohdealueilla.

CIRCLE-projektin tulokset sisältävät mm. arviot kohdealueiden jätehuollon nykytilasta, kumppanien ja roolien tunnistamisen Suomessa ja Nigeriassa, verkoston sitouttamisen, ekosysteemiprojektisuunnitelman sekä tutkimussuunnitelman nigerialaisten partnerikorkeakoulujen kanssa.

Yhteyshenkilö: