Siirry sisältöön

Central Baltic Living Labs for Digital Services

Ballad-projektin tavoitteena on vahvistaa sisämarkkinakehitystä Itämeren alueella, erityisesti digitaalisten palveluiden alalla. Projektin avulla on tarkoitus rakentaa uudenlaista tukitoimija ja Living Lab verkostoa palveluiden liikkuvuuden edistämiseksi, sekä tutkia ja kehittää menetelmiä ja toimintamalleja pienyritysten tukemiseksi.

  • Toteutusaika:1.5.2010 - 31.12.2012
  • Rahoittaja:Interreg IVA (Central Baltic)
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:International RDI

EU-sisämarkkinakehitys kohtaa edelleen monia haasteita, myös digitaalisten palveluiden alalla. Palveluita tuottaville pienyrityksille jopa naapurimaiden markkinoille pääseminen on usein haasteellista. Yritykset toimivatkin usein ainoastaan kansallisesti, vaikka palvelut voisivat sopia hyvin myös laajemmille markkinoille.

Ballad-projektin tavoitteena on vahvistaa sisämarkkinakehitystä Itämeren alueella, erityisesti digitaalisten palveluiden alalla. Projektin avulla on tarkoitus rakentaa uudenlaista tukitoimija ja Living Lab verkostoa palveluiden liikkuvuuden edistämiseksi, sekä tutkia ja kehittää menetelmiä ja toimintamalleja pienyritysten tukemiseksi. Projekti tarjoaa pienyrityksille tukea markkinatiedon hankintaan, kontaktien solmimiseen sekä palveluiden testaamiseen ja lokalisointiin. Näin Itämeren alueesta voitaisiin kehittää toimivampi yhteismarkkina-alue digitaalisille, ICT pohjaisille palveluille.