Siirry sisältöön

AI-TIE Etelä-Suomi – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille Etelä-Suomessa

Käynnissä olevan, mutta tästä erillisen rahoituksen saaneen, AI-TIE-hankkeen puitteissa järjestetään puhtaan teollisuuden ja terveysteknologioiden toimialojen tekoälykiihdyttämöt, koulutetaan Uudenmaan yritysneuvojat train-the-trainer -periaatteella yritysten tekoälyratkaisujen kehittämisen tukemiseksi sekä tuotetaan aiheen tueksi verkkokoulutusmateriaaleja. AI-TIE Etelä-Suomi laajentaa fokusta kattamaan myös Uudenmaan muiden toimialojen pk-yrityksiä sekä pk-yrityksiä myös Kymenlaakson alueella. AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeessa panostetaan myös aihetta koskevan viestinnän vahvistamiseen ja pk-yrityksille suunnattujen tekoälyn sovellusten esimerkkien esiin tuomiseen.

  • Toteutusaika:1.3.2022 - 31.8.2023
  • Rahoittaja:EAKR 2014-2020
  • Tutkimusohjelma:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI
  • Teemat:Digitalisaatio ja tiedon hallinta yhteiskunnassa, Yrittäjyys
  • Projektipäällikkö:Mikael Seppälä

AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeessa järjestetään Uudenmaan ja Kymenlaakson pk-yrityksille mikrokiihdyttämöjä, jotka perustuvat AI-TIE-hankkeen verkkokoulutusmateriaaleihin, mutta ovat AI-TIE-hankkeen toimialakohtaisia kiihdyttämöjä yleisempiä, kevyempiä ja lyhyempiä, jotta niiden avulla voidaan tukea suurempaa määrää yrityksiä. Mikrokiihdyttämöjä toteutetaan koulutuspajojen avulla, jotka muodostavat innovaatioalustan sekä yrityskohtaiselle yhteiskehittämiselle että yritysten väliselle verkostoitumiselle.

 

AI-TIE Etelä-Suomen webinaari- ja haastattelusarja auttavat myös yrityksiä eteenpäin omalla tekoälymatkalla. Näissä yritysten käyttöön tarjotaan monipuolisia työkaluja tekoälyn käyttöönottoon mm. mahdollistamalla eri TKI hankkeiden ja eri asiantuntijoiden välisen yhteistyön ”Tekoäly töissä” -teeman ympärillä, joka avaa tekoälyyn liittyviä käytännön kysymyksiä. Kokonaisuudessaan hanke tarjoaa pk-yrityksille monipuolisia työkaluja, näkemyksiä, osaamista ja ekosysteemituen tekoälyä koskevien valmiuksien kehittämiseen ja sen käyttöönottoon omassa liiketoiminnassa. Hankkeessa tuotetaan julkiseen käyttöön pk-yrityksille suunnattua tekoälyn liiketoiminnalliseen hyödyntämiseen keskittyvää koulutusta, materiaalia, webinaari-, haastattelu- ja verkkosisältöjä, joiden avulla pk-yritysten henkilöstön tekoälyosaamista vahvistetaan.