Siirry sisältöön

3AMK Uudenmaan innovaatioekosysteemien uudet toimintatavat

3AMK tarkoittaa kolmen uusimaalaisen ammattikorkeakoulun liittoumaa. Se on Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia yhdessä. Liittouman perustehtäviin kuuluu korkeakoulutusta ja aluekehitystä tukeva yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio (TKI) -toiminta. Tätä tehdään kansainvälisellä nimellä R&D Excellence.

  • Toteutusaika:1.5.2017 - 30.4.2018
  • Rahoittaja:Uudenmaan liitto MaKeRa
  • Tutkimusalue:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

R&D Excellencen lanseeraus tapahtui yhteisellä osallistumisella Nordic Business Forumissa 2017 oheistapahtumineen. Sittemmin hankkeessa on rakennettu perustaa yhteiselle TKI-toiminnalle sekä mm. pilotoitu yhteistyötoimintamallia nimeltään 3AMK ProjektiBoosteri. Se on tapa toimia yhdessä ja tuo henkilöstön, yhteistyökumppanit sekä yritykset monialaisesti yhteen 3AMK-tasolla. ProjektiBoosteri tarjoaa fasilitoidun prosessin sekä avoimen ilmapiirin hankeaihioiden kehittämiseen intensiivijaksoina, joissa hyödynnetään palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä.  ProjektiBoosterissa erilaisia haaste- ja idealähtöisiä hankeaihioita jalostetaan tiimityönä kohden hankehakemuksia, joilla ulkoisen rahoituksen hankkeita pyritään voittamaan.

Vuoden 2018 toimintasuunnitelmassa työ jatkuu panostamalla erityisesti 3AMK yhteisten hankehakemusten ja käynnistyvien hankkeiden aikaansaamiseen, hankehallintoa ja yhteistä TKI-toiminnan mittaristoa sekä TKI:n ja oppimistoiminnan yhteistyötä kehittämällä. Lisäksi keskitytään viestintään.

Yhteyshenkilö: