Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Valtion koulukotien kanssa

Valtion koulukodit organisaationa

Valtion koulukodit järjestävät erityisen huolenpidon palvelua, jolla voidaan turvata kaikkein vaikeimmissa elämäntilanteissa olevien ja haastavimmin oireilevien lasten ja nuorten hoito, huolenpito ja opetus.

Koulukodit ovat erikoistuneet tuottamaan palvelua, jossa sijaishuolto ja erityisopetus muodostavat kuntouttavan kokonaisuuden. Valtion koulukodit toimivat viidessä eri toimipisteessä.

Yhteistyö Laurean kanssa

Valtion koulukotien asiantuntijat ovat mm. vierailleet Laurean opintojaksoilla. Lisäksi yhteistyötä tehdään harjoitteluissa ja rekrytoinneissa.

Avainkumppanimme Valtion koulukodit

Valtion Koulukodit on erikoistunut tuottamaan palvelua, jossa vaativa sijaishuolto ja erityisopetus muodostavat kuntouttavan kokonaisuuden. Palvelun keskeisinä sisältöinä ovat lapsen kehitystason ja tarpeiden mukainen kasvatus ja ohjaus, erityisopetus, terveen psyykkisen kasvun tuki, perhetyö ja tarpeen mukaan mm. päihdetyö.

Valtion koulukodit toteuttaa kehittämis- ja tutkimushankkeita. Nuorten ja heidän perheidensä kanssa työskentelyä sekä käytettäviä menetelmiä kehitetään tutkimustietoon nojaten. Koulukotien kokemusasiantuntijat ovat jo pitkään toimineet kehittämisen kumppaneina.  

Yhteistyö Laurean kanssa käynnistyy siten, että Koulukotien asiantuntijoita on mukana Sijaishuollon erityisosaaminen ja sosiaalialan vaikuttamistyö -opintojaksoilla. 

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: