Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Sininauhasäätiön kanssa

Sininauhasäätiö organisaationa

Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton vuonna 1957 perustama yleishyödyllinen, kristillisellä arvopohjalla toimiva säätiö. Sininauhasäätiö keskittyy oman perustehtävänsä mukaisesti asunnottomuuden poistamiseen, asukaslähtöisen tuen antamiseen sekä palveluiden kehittämiseen.

Sininauhasäätiö ja sen omistama yhteiskunnallinen yritys Sininauha Oy toimivat pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla sekä Turussa. 

Yhteistyö Laurean kanssa

Sininauhasäätiön asiantuntijat ovat vierailleet Laurean opintojaksoilla. Yhteistyötä on tehty myös opiskelijaprojekteissa esimerkiksi Asunnottomien yöhön liittyen. 

Katso video Laurean ja Sininauhasäätiön kumppanuudesta

Sininauhasäätiö sekä omistaa että välivuokraa asuntoja asunnottomien kodeiksi ja Sininauha Oy tarjoaa tuettua asumispalvelua asumispalveluyksiköissä ja asiakkaiden koteihin vietäviä asumisen palveluita.  Lisäksi Sininauhasäätiöllä on päiväkeskuksia, joissa asunnottomilla on mahdollisuus saada ammattiapua esimerkiksi asunnon tai toimeentulotuen hakuun. Tukipisteitä ja -palveluja on myös nuorille sekä maahanmuuttajille. 

Sininauhasäätiön toimintaa kasvaa vauhdilla ja se rekrytoi alkaneen vuoden aikana lukuisia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Valtaosa säätiön työntekijöistä on lähihoitajia, sairaanhoitajia sekä sosionomeja. Avainkumppaniyhteistyöllä Laurean kanssa Sininauhasäätiö haluaakin tarjota opiskelijoille mutkattoman tavan tutustua työhön asunnottomuuden vähentämisen parissa. 

- Sosiaali- ja terveysalalla on monia erilaisia asiakasryhmiä, joiden parissa työskennellä. Haluamme olla tuomassa esiin meidän omaa sektoriamme ja kasvattaa sen tunnettuutta sekä vetovoimaa, Sininauhasäätiön toimitusjohtaja Kimmo Karvonen tiivistää. 

- Toisaalta haluamme myös tarjota syvällistä asiantuntemustamme asunnottomuus- ja päihdetyöstä Laurean ja sen koulutusten kehittämisen hyväksi. 

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: