Siirry sisältöön

Valtakunnallinen uraseurantakysely vuonna 2013 valmistuneille on käynnissä

Mihin ammattikorkeakouluista valmistuneet ovat työllistyneet? Miten ammattikorkeakouluopinnot vastaavat työelämän tarpeisiin? Valmistuneiden urapolkuja selvitetään valtakunnallisesti uraseurantakyselyllä.

Uraseurantakyselyn kohderyhmänä ovat viisi vuotta sitten ammattikorkeakoulusta valmistuneet. Ensimmäinen valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyi 29.1.2019. Kysely on lähetetty vuonna 2013 valmistuneille sekä tekstiviestillä että sähköpostilla. Seuraava kysely toteutetaan jo syksyllä 2019, jolloin kohderyhmänä ovat vuonna 2014 valmistuneet. 

AMKista uralle - uraseurantatiedot käyttöön – Euroopan sosiaalirahaston hanke vahvistaa ja kehittää ammattikorkeakoulujen uraseurantatiedon keräämistä ja tiedon jakamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille ja ulkoisille sidosryhmille. Uraseurantatiedolla tarkoitetaan ajantasaista tietoa valmistuneiden työllistymisestä, koulutuksen tuottamista uramahdollisuuksista sekä opintojen työelämävastaavuudesta. 

Korkeakoulut hyödyntävät tietoa koulutuksen suunnittelussa ja kehittämisessä ja opiskelijoiden työllistymisen edistämisessä. Korkeakouluopiskelijat ja opintoihin hakeutuvat taas saavat tietoa henkilökohtaisen urasuunnittelun pohjaksi ja oman työllistymisensä tueksi. 

AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön -hankkeessa koordinoidaan valtakunnallisen kyselyn pilotointia. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa hanketta ovat toteuttamassa Turun AMK, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Hämeen ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja: