Siirry sisältöön

Unilever Suomi ja Laurea sopivat avainkumppanuudesta

Globaali päivittäistavaroiden valmistaja Unilever haluaa kehittää kestävän kehityksen ratkaisuja opiskelijoiden kanssa.

BarLaurea-oppimisympäristö Laurean Leppävaaran kampuksella.

Unilever Suomi ja Laurea ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Unilever Suomi on osa maailman johtaviin kuluttajatuoteyrityksiin kuuluvaa Unileveriä, joka toimii yli 190 maassa ympäri maailman. Maailmanlaajuisesti Unilever työllistää yli 160 000 henkilöä ja arviolta 2,5 miljardia ihmistä käyttää sen tuotteita vuosittain.

Suomessa Unileverin pääkonttori toimii Helsingissä, jossa myynnin, markkinoinnin, logistiikan sekä erilaisten tukitoimintojen tehtävissä työskentelee noin 100 henkilöä. Lisäksi Suomessa Unilever omistaa Ingmannin jäätelötehtaan Sipoossa.

Opiskelijoille uusia avauksia työelämään

Avainkumppanuudesta Laurean kanssa Unileverillä vastaa Talent & Recruitment Advisor Tiia Autio. Hänen työnkuvaansa kuuluvat mm. rekrytointi sekä työnantajamielikuvan kehittäminen Suomessa.

-    Avainkumppanuuden myötä me haluamme luoda entistä parempaa kontaktipintaa opiskelijoihin. Opiskelijoilla on uusinta oppia ja nykyaikaisia näkemyksiä, joista me haluamme hyötyä, Autio kuvailee.
-    Samalla haluamme myös avata Laurean eri alojen opiskelijoille mahdollisuuksia työelämässä.

Yhteistyö Laurean ja Unileverin välillä käynnistyy toden teolla syksyn aikana, kun kahdella eri opintojaksolla kehitetään ratkaisuja Unileverin toimeksiantoihin. Erityisesti Unilever haluaa uusia ideoita kestävän kehityksen mukaisen arjen ratkaisuihin:

-    Me haluamme olla kärkijoukoissa niin kestävässä kehityksessä kuin kehityksessä ylipäänsä. Tässä on paljon mahdollisuuksia opiskelijoille tarjota ideoitaan, Tiia Autio sanoo.

Kokemusta aidoista projekteista

Keskeisessä roolissa Laurean ja Unileverin yhteistyön syntymisessä on ollut Laureasta vuonna 2017 restonomiksi valmistunut Sami Lamminaho, joka työskentelee Unilever Food Solutionsilla Culinary Experttinä eli keittiöasiantuntijana. Työssään hän palvelee mm. reseptien ja ratkaisujen kehityksessä Unileverin asiakkaita julkisella sektorilla sekä elintarviketeollisuudessa.

-    Laureassa opinnoissa kaikkein mielenkiintoisimpia ja arvokkaimpia olivat aidot projektit yrityskumppaneiden kanssa. Tämä kokemus oli taustalla, kun lähdimme tiivistämään opiskelijayhteistyötä Laurean kanssa, Lamminaho sanoo.

Suunnitelmissa Lamminaholla on muun muassa yhteistyötä Laurean Leppävaaran kampuksella toimivan BarLaurea-oppimisympäristön kanssa. Toisaalta Unileverilta löytyy myös harjoittelupaikkoja, joissa opiskelijat voivat hankkia laaja-alaisesti kokemusta niin keittiöstä kuin myynnistä ja markkinoinnista.

-    Tosiasia on, että vaikka me osaamme paljon, niin emme suinkaan kaikkea. Opiskelijoilta me saamme uutta oppia ja he voivat oppia meiltä, Lamminaho päättää.

Mitä avain­kump­pa­niyh­teis­työ sisältää?

Laurean avainkumppanuus on vastikkeellista yhteistyötä, joka takaa kumppanille laaja-alaisen ja systemaattisen yhteistyön Laurean eri koulutusten kanssa opiskelijayhteistyönä, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa sekä liiketoiminnassa. Käytännössä yhteistyö avainkumppaneiden kanssa sisältää projekteihin, rekrytointiin tai näkyvyyteen liittyvää yhteistyötä.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: