Siirry sisältöön

Tikkurilassa nautittiin japanilaisesta tanssitaiteesta

Laurean kumppanikorkeakoulu TFU-yliopisto toi tanssiryhmän esiintymään Suomeen.

Laurea on tehnyt jo yli 10 vuoden ajan yhteistyötä japanilaisen Tohoku Fukushi –yliopiston (TFU) kanssa. Elokuussa Suomessa päästiin nauttimaan yhteistyön hedelmistä, kun TFU toi Suomen-kiertueella tanssiryhmänsä BENIBANA – Flowering Spirit –tanssiesityksen. Kyseessä on yhteistyöproduktio, jossa TFU:n lisäksi on mukana Tohoku University ja Regional Theater I’Ms.

Japanilaista runo- ja tanssitaidetta yhdistävä esitys nähtiin Vantaan Tikkurilan teatterin lisäksi myös Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa sekä Porin Promenadi-salissa. Suomen-kiertue oli osa Japanin ja Suomen diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Seitsenhenkistä tanssiryhmää johti Tohoku Fukushi –yliopiston professori Miki Kowa. Tanssijoiden mukana Suomen-kiertueella tuli myös omat ääni- ja valoteknikot.

Tanssin ja haiku-runouden lisäksi Suomessa nähdyssä esityksessä keskeisessä roolissa olivat silkkikankaat, jotka oli värjätty saflorikukilla Benibana-tekniikalla.

-    Tämä on hyvin perinteinen taidemuoto Tohokun alueella. Tavoitteena esityksessä on tuoda esiin saflorikukkien kauneutta, kuvailee ryhmän johtaja professori Miki Kowa.

Ryhmä on esittänyt Benibana-esitystä nyt viiden vuoden ajan.

-    Esitys alkaa rauhallisesti ja kehittyy hiljaa kohti loppuhuipennusta, jossa kukat puhkevat täyteen väriloistoonsa, hän kuvailee.

Lue lisää Tohoku Fukushi Universityn ja Laurean yhteistyöstä tuoreimmasta Laurea Forerunner -lehdestä (englanniksi).