Siirry sisältöön

Sveitsiläiset vieraat tutustumassa innovaatioekosysteemeihin

Laurean CCO-hanke kutsui vieraita Sveitsin suurimmasta ammattikorkeakoulusta.

HES-SO Valais-Wallis'n terveysalan laitoksen johtaja Anne Jacquier-Delaloye esitteli korkeakouluaan maanantaina Laurean Tikkurilan kampuksella.

Joukko Sveitsin suurimman ammattikorkeakoulun HES-SO:n (University of Applied Sciences and Arts Western Switzerland) edustajia on tällä viikolla vierailulla Suomessa. Laurean toteuttaman CCO-hankkeen järjestämän vierailun tarkoituksena on tutustua erityisesti innovaatioekosysteemien toimintaan Uudellamaalla.

Pääpiirteissään Sveitsin koulutusjärjestelmä on samanlainen kuin Suomessa eli sekä ammattikorkeakoulut että yliopistot tarjoavat Bachelor- ja Master’s –tasoisia koulutuksia. Läntisen Sveitsin alueella toimiva HES-SO on yksi Sveitsin kahdeksasta ammattikorkeakoulusta. Opiskelijoita heillä on kaikkiaan yli 20 000 ja henkilöstöä 16 000.

Tämän viikkoisella vierailulla Laureaan ja Suomeen saapui joukko HES-SO:n Valais’n kantonissa toimivasta osasta. HES-SO Valais-Wallis tarjoaa koulutusta tekniikan, taiteiden, johtamisen, sosiaalityön ja terveydenhoidon aloilla. Suomen-vierailulle saapuneeseen delegaatioon kuuluivat muun muassa terveysalan laitoksen johtaja Anne Jacquier-Delaloye sekä Laurean kansainväliseen neuvottelukuntaankin kuuluva professori Joëlle Mastelic.

HES-SO:n Suomen-vierailun tavoitteena on tutustua Laureassa korkeakoulun toimintaan ja yhteistyöhön alueen eri toimijoiden kanssa. Erityisesti vieraita kiinnosti yhteistyö erilaisissa innovaatioekosysteemeissä terveyden ja hyvinvoinnin alalla.

Kolmipäiväisen vierailun aikana sveitsiläisille vieraille esiteltiin muun muassa Laurean viime vuonna valmistunutta Lohjan kampusta. Espoossa vieraat tutustuivat Laurean ja Isossa Omenassa sijaitsevan Espoon kaupungin palvelutorin yhteistyöhön.

Viimeisenä vierailupäivänä keskiviikona ohjelmassa on tutustumista Helsingin seudun erilaisiin terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemeihin. Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Terkko Health Hubissa esiteltiin mm. Health Capital Helsinki –hanketta, Uudenmaan liiton Helsinki Smart Region –hanketta, Forum Virium Helsingin hyvinvointikokeiluja Kalasatamassa sekä HUSin ja Business Finlandin rahoittamaa CleverHealth Networkia.

CCO (Co-creation Orchestration) –hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä, kaupunkeja, tutkijoita sekä kansalaisia kehittämään yhdessä parempia, hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita. Päämääränä on tehdä innovoinnista avoimempaa, osallistavampaa sekä yhteistyöhön perustuvaa.

Lue lisää CCO-hankkeesta osoitteesta www.cco.laurea.fi

Lisätietoja: