Siirry sisältöön

Uudenlainen MBA-koulutus sote-esimiehille

Työterveyslaitos ja Laurea tarjoavat yhdessä uudenlaista koulutusta sote-palveluiden johtamiseen.

​Sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmä on isossa murroksessa. Tulevaisuudessa asiakas valitsee vapaammin, mistä palvelunsa hankkii. Samaan aikaan yli 200 000 henkilöä vaihtaa työpaikkaa. Onnistuneessa organisaatiomuutoksessa henkilöstö on mukana muutosta tekemässä.

- Haaste sote-alan esimiehille on melkoinen. Järjestelmä ja prosessit muuttuvat ja henkilöstöä rassaa epävarmuus. Tarvitaan osaavaa muutosjohtamista, jotta palikat pysyvät kasassa ja henkilöstö työkykyisenä, sanoo MBA-ohjelmapäällikkö Sirpa Laakso Työterveyslaitokselta.

Työterveyslaitos ja Laurea ammattikorkeakoulu tarjoavat tähän tilanteeseen ratkaisun. Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaminen muutoksessa MBA-koulutuksessa yhdistyy Työterveyslaitoksen ja Laurean vahva ja monipuolinen työelämäosaaminen sekä sosiaali- ja terveysalan tuntemus.

Työterveyslaitoksen asiantuntijat tuovat koulutukseen uusimman tutkimustiedon

Työterveyslaitoksen asiantuntijat toimivat työpaikoilla päivittäin ja heillä on paljon tietoa muutostilanteista ja muutosviestinnästä.  Heillä on myös viimeinen tutkimustieto hyödynnettävissä.

- Haluamme rohkaista osallistujia oman työnsä uudistamiseen. Samalla osallistuja löytää keinoja muiden innostamiseen ja työn imun lisäämiseen työyhteisössä, sanoo Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen, joka toimii Itsensä johtaminen -osion yhtenä kouluttajana.

Laurea vahva työelämälähtöisten koulutusten kehittäjä

Laurea on valtakunnallisesti merkittävä sosiaali- ja terveysalan kouluttaja ja kehittäjä. Laurean asiantuntijat tietävät, miten onnistuneet työelämälähtöiset täydennyskoulutukset järjestetään, ja miten palvelumuotoilua hyödynnetään palveluiden kehittämisessä.

-  Tarjoamme osallistujille monipuolisen muutosjohtamista tukevan paketin. Luvassa on omat osionsa myös itsensä johtamisesta, toimintaympäristön tulevaisuudesta, tiedolla johtamisesta, taloudesta ja palvelumuotoilusta, kertoo MBA-ohjelmapäällikkö Outi Perhiö Laureasta.

- Osallistujat tekevät myös omaan työpaikkaansa liittyvän kehittämistehtävän, joten myös työyhteisö ja organisaatio hyötyvät koulutuksesta välittömästi.

Sote MBA-koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoille, joilla on kokemusta johtamis-, esimies- tai kehittämistehtävistä sekä soveltuva opisto-, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto. Opinnot käynnistyvät lokakuussa 2018. Koulutuksen kesto on 1,5–2 vuotta ja se on tarkoitus suorittaa työn ohessa. Edellytyksenä on soveltuva yliopisto-, ammattikorkeakoulu- tai opistotutkinto sekä vähintään 2 vuotta työkokemusta esimies- tai kehittämistehtävistä. Hakuaika päättyy 10.9.2018. Koulutuksen järjestävät Laurea ja Työterveyslaitos.

Lue lisää Sote MBA -koulutuksesta.

Lisätietoja:

Täydennyskoulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin täydennyskoulutuksiin

Työelämälähtöinen koulutustarjontamme kannustaa uuden oppimiseen ja rohkeisiin kokeiluihin. Tuemme koulutuksissamme yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä asennetta sekä toiminnan kansainvälistymisen asettamia vaatimuksia. Tutustu eri alojen täydennyskoulutuksiimme

Lue lisää täydennyskoulutuksista