Siirry sisältöön

Sote- ja kasvatusalan monipuolisia mahdollisuuksia esittelevä tapahtuma syntyy alueellisessa yhteistyössä

Innostava ja uudistuva sote- ja kasvatusala -tapahtuma järjestetään Porvoossa torstaina 9.11.

Porvoon kampus.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalat ovat täynnä mielenkiintoisia mahdollisuuksia, ja alat uudistuvat jatkuvasti. Näihin mahdollisuuksiin pääsee tutustumaan torstaina 9.11. Porvoossa järjestettävässä Innostava ja uudistuva sote- ja kasvatusala – tapahtumassa, joka on tarkoitettu kaikille näiden alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Laurea ja Careeria.

Laurean Porvoon kampuksella järjestettävässä tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan alan koulutusmahdollisuuksiin niin toisella asteella kuin ammattikorkeakoulussakin. Lisäksi kuullaan puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista, kuten yrittäjyydestä, monikulttuurisuudesta, digitalisaatiosta sekä uuden hyvinvointialueen toiminnasta.

Alueelliset toimijat yhdessä

Laurean ja Careerian lisäksi tapahtumaa toteuttamassa on laaja alueellisten toimijoiden verkosto. Koulutusmahdollisuuksien lisäksi tapahtumassa esillä ovat alan suuret työnantajat HUS Porvoon sairaala, Porvoon kaupunki, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue sekä joukko yrityksiä, kuten Hoivamme, Esperi Care sekä Mehiläisen sosiaalipalvelut.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan toimijoilla on tapahtumassa yhteinen tavoite:

-          Olemme tällä tapahtumalla halunneet tuoda yhteen alueellisia toimijoita, sillä meidän aloilla iso juttu tällä hetkellä on työvoimapula, kertovat tapahtumatyöryhmään kuuluvat lehtorit Erja Annola ja Sanni Einovaara Laureasta.

-          Yhdessä haluamme luoda Porvoon seudulla positiivista virettä näiden alojen ympärille ja tuoda esiin niitä kaikkia mahtavia opiskelu- ja työmahdollisuuksia, mitä on tarjolla.

Laurea ja ammatillinen oppilaitos Careeria toimivat Porvoossa aivan naapureina ja oppilaitosten yhteistyö sosiaali- ja terveysalalla on vilkasta. Esimerkiksi Laurean sairaanhoitajaopiskelijat ja Careerian lähihoitajaopiskelijat ovat osallistuneet yhteiseen simulaatio-opetukseen

-          Myös tätä tapahtumaan olemme tehneet hyvässä yhteistyössä ja innostuneessa hengessä. Samoin myös kaikki muut kumppanit, kuten Laurean avainkumppanit, eri koulutusten alumnit ja yritykset, ovat olleet innolla mukana, kuvailevat hoitotyön lehtori Erja Annola ja sosiaalialan lehtori Sanni Einovaara.

Opiskelijoita kiinnostavia puheenvuoroja

Mukana torstain tapahtumaa toteuttamassa on ollut myös joukko Laurean sosionomiopiskelijoita. Sara Andersson, Mikko Riekkinen ja Petra-Riina Haaranen tekevät tapahtumaa osana sosiaalialan vaikuttamistyöhön liittyvää opintojaksoaan. Opiskelijatiimi muun muassa juontaa tapahtuman sekä toteuttaa oheisohjelmaa.

Opiskelijatiimi on myös kontaktoinut tapahtuman puhujavieraita ja ollut miettimässä kysymyksiä puheenvuoroihin:

-          Opinnoissamme käymme paljon keskustelua keskenään siitä, millaisia ajankohtaisia teemoja sote-alalla opiskelijan näkökulmasta on, ja näitä kysymyksiä olemme esittäneet meidän tapahtuman puhujille, Sara Andersson kertoo.

-          Puheenvuoroissa kuullaan tosi mielenkiintoisia aiheita sote-alan opiskelusta ja työstä, ja toivottavasti saadaan hyviä vastauksia opiskelijoita puhuttaviin asioihin.

Tutustu päivän ohjelmaan ja tule mukaan

Lisätietoja: