Siirry sisältöön

Sometaduuniin-hanke päätökseen

Sometaduuniin-hankkeen tuloksena helmiä portfoliotyöskentelyyn ja rekrytointiin verkossa sekä verkkokoulutukset digitaalisten urataitojen kehittämiseksi.

sometaduuniin rahoittajat.jpg

Vuoden vaihteessa päättyneessä Sometaduuniin-hankkeessa saatiin yhdessä opiskelijoiden sekä työelämäkumppanien kanssa aikaan paljon hienoja tuloksia digitaalisten urataitojen tueksi. Tuotetut materiaalit ja koulutuspaketit ovat vapaasti saatavilla verkossa. Erityisesti korkeakoulujen henkilöstön tueksi kirjoitettu hankejulkaisu on tarkoitettu avuksi käytänteiden kehittämiseksi ja haltuunotoksi.

Tuotoksista haluamme nostaa julkaisun lisäksi esille erityisesti muutamat helmet:

Maksuttomia opintoja verkossa

Korkeakoulujen henkilöstölle avoin ja maksuton verkkokurssi DigiCampuksella ja Unelma-Pulinan portfolio perehdyttävät portfoliotyöskentelystä kiinnostuneet portfolioajattelun ja sen ohjaamisen maailmaan. DigiCampuksen kurssille liittyäksesi kirjaudu HAKA-tunnuksella ja hyväksy käyttöehdot.

Opiskelijoille suunnatut Sometaduuniin-opinnot puolestaan vievät syväluotaavalle matkalle oman osaamisen tunnistamiseen ja urasuunnitteluun, työnhakuun sekä henkilöbrändäykseen digitaalisia välineitä ja somea hyödyntäen. Ohjaajia varten on julkaistu opas opintojen hyödyntämiseksi osana opetusta.

Haluatko kehittää ohjaajana osaamistasi? Miten digiaika muuttaa työnhakua ja työuria? DigiCampukselta löydät myös Murroskauden ohjaaja –itseopiskelupaketin.

Uusia toimintamalleja harjoittelupaikkojen löytämiseksi ja rekrytoimiseksi verkossa

Hankkeessa järjestettiin kaikkiaan seitsemän virtuaalista ura- ja rekrytointitapahtumaa verkossa eri alustoilla yhdessä yritysten ja opiskelijoiden kanssa. Hankkeen virallinen päätös tulosten levittämiseksi järjestettiin virtuaalisesti valtakunnallisena tapahtumana. Toivomme, että kuvaamamme mallit hyödyttävät myös muita erilaisten verkkotapahtumien järjestämisessä.

Opiskelijat tiiviisti mukana hankkeen kehittämistehtävissä

Kolmivuotinen Sometaduuniin-hanke toimi oppimisalustana 62 laurealaiselle opiskelijalle. Opiskelijat tekivät projektiopintoja sekä opinnäytteitään Sometaduuniin-hankkeelle tuottaen 20 kehittämistehtävää hankkeelle. Monet opiskelijaintegraation tuloksena syntyneet tuotokset on saatavilla sellaisenaan hankkeen materiaalipankissa tai niitä on työstetty edelleen hankkeen käyttöön valtakunnallisesti hyödynnettäviksi. Lämmin kiitos kaikille hankkeessa mukana olleille!

Kaipaatko lisätietoa? Julkaisun lisäksi hankkeen kotisivut tarjoavat käyttöön erittäin monipuolisen materiaalipankin sekä blogikirjoituksia digitaalisiin urataitoihin sekä hanketuloksiin liittyen.

Sometaduuniin-hanke toteutettiin yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa Tampereen ammattikorkeakoulun koordinoimana. Hanke sai ESR-rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Lue lisää hankkeesta osoitteesta www.sometaduuniin.fi

Hankkeessa Laureassa työskentelivät Anna Nykänen (projektipäällikkö; sähköposti etunimi.sukunimi@laurea.fi), Minna-Kaisa Lehtilinna, Marjo Ritmala, Saara Gröhn sekä hankkeen alkuvaiheessa Joel Korhonen.

sometaduuniin logot.jpg