Siirry sisältöön

”Sinulla on mahdollisuus tulla erityistason asiantuntijaksi” – YAMK-koulutusinfossa painotettiin jatkuvan opiskelun hyötyjä

YAMK-koulutusten infotilaisuus järjestettiin 23.3. Tikkurilan kampuksella.

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen koulutuksen yliopettaja Mikko Häkkinen ja opiskelija Balqius Ghafari

Tämän kevään yhteishaussa on tarjolla neljä eri YAMK-koulutusta. Opinnoista kiinnostuneille järjestettiin jälleen yhteinen infotilaisuus, jossa halukkaiden oli mahdollista tutustua tarkemmin itseä kiinnostaviin koulutuksiin. Puhujina tilaisuudessa olivat koulutusten yliopettajien lisäksi myös opiskelijoita. Tilaisuuden avasi korkeakouluyksikön johtaja Valdemar Kallunki.

Käytännön vinkkejä ja kokemuksiaan jakoivat YAMK-opiskelijat Balqius Ghafari Sosiaali- ja terveysalan johtamisen koulutuksesta, Minna Mäkinen Yrityksen kasvuun johtaminen –koulutuksesta, Saija Viitala Palvelumuotoilun koulutuksesta sekä Paula Pulkkinen Päätöksenteon ilmiöt johtamisessa, kehittämisessä ja asiakastyössä –koulutuksesta.

Opiskelijoiden puheenvuoroissa korostui erityisesti se, kuinka tärkeää on päivittää osaamistaan, ja kuinka paljon uusia ideoita ja näkökulmia koulutukset ovat heille tarjonneet.

- Minulle koulutus on antanut varmuuden siitä, että asiakasta voi ja pitää tutkia. Olettepa sitten yritys- tai järjestöpuolelle, te teette työtänne jollekin ihmiselle. Olen oppinut sen, että asiakas on aina keskiössä, summaa viime syksynä palvelumuotoilun opintonsa aloittanut Saija Viitala, joka on tällä hetkellä opintovapaalla viestintäpäällikön tehtävistä.

- Halusin lähteä tekemään jotain ihan muuta. Olen koulutukseltani kasvatustieteen kandidaatti ja työnkuvani on tällä hetkellä hyvin kapea-alainen. Tradenomin YAMK-tutkinto on ollut minulla mielessä ja Laureassa sen suorittaminen onnistuu myös yliopistopohjalta, kertoo varhaiskasvatuksen parissa toistaiseksi työskentelevä Paula Pulkkinen.

Yleisössä istui monipuolisesti eri koulutuksista kiinnostuneita. Pääsykokeita varten heitä kehotettiin tutustumaan omaan aiheeseen jo etukäteen, vaikka varsinaista pääsykoemateriaalia ei olisikaan. Kokeita ei kuitenkaan ole opiskelijoiden mukaan tarpeen stressata liikaa.

- Pääsykoe oli mielestäni hyvin fiksusti rakennettu, jossa pystyi hyödyntämään omaa työelämäkokemusta, Minna Mäkinen kiittelee.

YAMK-koulutuksiin kuuluu perinteisesti kolme lähiopetuspäivää kuukaudessa, minkä lisäksi on paljon itsenäisesti tehtäviä yksilö- ja ryhmätöitä. Yleisöä kiinnosti erityisesti se, miten opiskelijoiden aika on riittänyt opintojen ja työelämän yhdistämiseen.

- Mielestäni se on onnistunut hyvin. Itse olen työelämässä, mutta ryhmässämme on myös muutamia, jotka ovat opintovapaalla, Paula kertoo.

- Olen 100 prosenttisesti työelämässä. On onni, että työnantaja suhtautuu erittäin hyvin opiskeluun. Lähiopetuspäivät saamme palkallisena, kiittelee Minna.
- Olen jaksanut hyvin, toki joitain asioita on pitänyt jättää elämästä pois. Opiskelu onnistuu joustavasti esimerkiksi jäähallilla pojan treenatessa.

Vaikka 90 opintopisteen koulutus vaatii töitä, opiskelijat vaikuttavat energisiltä ja erityisen motivoituneilta.

- Koulutus on muuttanut tapani nähdä maailmaa. Puolen vuoden aikana on herännyt paljon uusia ajatuksia siitä, mihin työelämä ja oma urani on menossa, Saija toteaa lopuksi.