Siirry sisältöön

Palvelumuotoilusta apua koronan koettelemille pk-yrityksille

Laurean toteuttama PATU-hanke käynnistyi nopeasti Uudenmaan liiton kriisirahoituksella.

Koronakriisi ja sen aiheuttamat poikkeustoimet ovat ajaneet Suomessa lukuisia yrityksiä vaikeuksiin. Erityisesti kriisistä kärsivät yksinyrittäjät, mikroyritykset sekä pienet yritykset, joilta on usein puuttunut varautumisen puskuri. Kriisin pitkittyessä odotettavissa voi olla merkittävä konkurssiaalto.

Laurean toteuttama PATU- eli palvelumuotoilulla ja ryhmätuella liiketoiminta uuteen nousuun –hanke pyrkii osaltaan auttamaan Uudellamaalla toimivia pk-yrityksiä. Yhdessä Tuusulan ja Sipoon yrittäjäjärjestöjen kanssa hankkeeseen haetaan parhaillaan osallistujiksi 25 keskiuusmaalaista pk-yritystä.

Nopealla aikataululla Uudenmaan liiton kriisirahoituksen avulla käynnistynyt hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Koronaepidemian seurauksena yritysten on päivitettävä ja uudistettava liiketoimintamallejaan sekä luotava strategioita uusien asiakkaiden saavuttamiseksi ja palvelemiseksi. Hankkeen avulla pyritään luomaan uusia innovatiivisia asiakaslähtöisiä palveluita, lisäämään yritysten välistä yhteistyötä, yhteiskehittämistä ja verkostoitumista.

-    Palvelumuotoilu on ihmislähtöinen menetelmä, jolla voidaan nopeasti auttaa yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa ja selviämään koronakriisistä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Minna Pietikäinen Laureasta.

-    Hankkeen työpajoissa yrittäjät pääsevät kehittämään toimintaansa yhdessä muiden yrittäjien ja Laurean asiantuntijoiden kanssa. Yhdessä opimme, kehitämme, kokeilemme ja opimme uutta, Pietikäinen jatkaa.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan pk-yritysten tarpeita sekä valitaan hakemusten perusteella hankkeeseen osallistuvat yritykset. Kesäkuun alusta lähtien yritykset lähtevät työskentelemään omien kehittämisideoiden parissa.

Kiinnostuitko hankkeesta? Lisätietoja hankkeesta antaa projektipäällikkö Minna Pietikäinen.

Lisätietoja: