Siirry sisältöön

Palace-taustainen keittiömestari Jarmo Vähä-Savo vahvistamaan Laurean opetuskeittiön BarLaurean tiimiä

Laurean Living Lab -oppimisympäristön BarLaurean keittiömestarina on aloittanut pitkän linjan keittiöammattilainen Jarmo Vähä-Savo.

Jarmo Vähä-Savo tunnetaan Vuoden kokki ja Bocuse d’Or -kilpailujen tuomarina sekä Suomen kokkimaajoukkueen valmentajana. Hän on johtanut muun muassa fine dining -ravintola G. W. Sundmansia yli kymmenen vuoden ajan. Ravintolalla oli Michelin-tähti (vuosina 2001–2007), ja se valittiin myös vuoden ravintolaksi vuonna 2001.

Vähä-Savo on valmistunut Savonian kokkilinjalta vuonna 1979 ja tehnyt siitä lähtien pitkän ja maineikkaan uran sekä fine dining- että suurkeittiön puolella. Vähä-Savo on myös ensimmäinen ravintola-ammattilaisten PRO -palkinnon saaja keittiömestari -sarjassa. Vähä-Savolla on rautainen kokemus alan ammattilaisten ohjauksesta.

- Työurani aikana minulla on ollut työssäoppijana yli viisisataa kokkia ja ravintolatyöntekijää, joten uskon että opiskelijoiden ohjaus täällä BarLaureassa on sekä mieleistä että motivoivaa. Haluan opettaa opiskelijoille iloisuutta työntekoon ja innostusta ruokaa kohtaa. Elämysalalla ruoka on aina läsnä, ja joka päivä on hyvä päivä tehdä ruokaa, innostaa Vähä-Savo.
- Haluan opettaa myös hyvää auraa, hyvää fiilistä tekemistä kohtaan - sen aistivat sekä kollega että asiakkaat, jotka viihtyvät paremmin. Uskon myös tiimin voimaan, sillä yhdessähän me teemme tätä työtä kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa ja tuotamme ihmisille päivittäin ruokaelämyksiä.

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että olemme saaneet Jarmon joukkoomme jakamaan osaamistaan sekä restonomiopiskelijoille että kollegoille. Jarmo on rautainen ammattilainen, joka miellyttävän rauhallisella tavalla saa opiskelijat innostumaan ja oppimaan lisää. Autenttista palautetta tuli jo heti Jarmon toisena työpäivänä: ” Neuvoo tosi hyvin” huikkaisi opiskelija toiselle, kertoo Laurean kehittämispäällikkö Katri Korelin.
- Nyt meillä on BarLaurean rautaisessa tiimissä jo kaksi ravintola-alan PRO-palkinnon saajaa: Jarmo ja lehtori Henry Lybäck, joka sai tänä vuonna palkinnon opettaja-sarjassa.

Kuuntele lisää Jarmo Vähä-Savon urasta ja opetustavoitteista BarLaurean podcastista.

Lisätietoja: