Siirry sisältöön

Nenäpäivänä tehdään yhdessä hyvää!

Opiskelijat toteuttivat Nenäpäivä-tempauksia neljässä kauppakeskuksessa loka-marraskuun vaihteessa.

Laurean nenäpäivätiimit

Nenäpäivä on Suomessa vuodesta 2007 lähtien toteutettu hyväntekeväisyyskampanja, jossa kerätään apua kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi viihteen ja huumorin voimalla. Nenäpäivä-kampanjan kautta on tuettu jo yli 900 000 lapsen koulunkäyntiä ja edistetty yli 2 miljoonan ihmisen terveyttä.

Tänä syksynä Nenäpäivää vietetään 9. marraskuuta, mutta hyvän tekemiseen voi osallistua jo ennen sitä lukuisissa tempauksissa. Aiempien vuosien tapaan myös Laurean opiskelijat osallistuvat kampanjaan ja restonomiopiskelijat toteuttavat loka-marraskuun vaihteessa neljä Nenäpäivä-tempausta pääkaupunkiseudun isoissa kauppakeskuksissa.

Hyvän mielen tapahtumia koko perheelle

Osana Tapahtuman tuottaminen ja johtaminen -opintojaksoa opiskelijat järjestävät tapahtumia kauppakeskus Jumbossa keskiviikkona 31.10., Kaaressa perjantaina 2.11., Sellossa maanantaina 5.11. sekä virallisena Nenäpäivänä 9.11. Iso Omenassa.

- Tavoitteenamme on ollut toteuttaa positiivisia, energisiä hyvän mielen tapahtumia, joissa kannustamme ihmisiä osallistumaan ja auttamaan, tiivistävät restonomiopiskelijat Maria Limnell ja Lauri Pullinen.

Restonomiopiskelijat ovat työryhmissä jo kuukauden ajan suunnitelleet tapahtumia sekä kontaktoineet yhteistyökumppaneita ja sponsoreita. Tapahtumien markkinoinnissa he ovat saaneet apua markkinoinnin opintojaksolta, jossa opiskelijat ovat tehneet markkinointisuunnitelmia tapahtumille.

Perjantaina 12. lokakuuta, muutama viikko ennen varsinaisia tapahtumia, opiskelijat esittelivät tapahtumasuunnitelmiaan kampanjaa koordinoivan Nenäpäivä-säätiön edustajille. Kumppanuuskoordinaattori Benita Kärkkäinen oli tyytyväinen opiskelijoiden esittelemiin tapahtumakonsepteihin:

Ideat kuulostivat erinomaisilta. Erityisen hienoa oli huomata, miten opiskelijat olivat monipuolisesti suunnitelleet tapahtumia eri kohderyhmät huomioiden ja luvassa on ohjelmaa niin lapsille, perheille, nuorille kuin vanhemmillekin kauppakeskuskävijöille, Kärkkäinen kuvailee.

Kannustetaan kaikkia auttamaan

Nenäpäivä-säätiön tavoitteena on saada kaikki suomalaiset mukaan tekemään hyvää. Nenäpäivä-tempausten yhteisenä viestinä on, että auttaminen voi ja saa olla hauskaa. Siksi opiskelijoidenkin Nenäpäivä-tapahtumissa on luvassa kaikkea mahdollista musiikista sirkusesityksiin, taikureihin sekä somehaasteisiin.

Haluamme kannustaa jokaista osallistumana pienellä tai suuremmalla summalla, opiskelijat Maria ja Lauri sanovat.

- Muutama euro voi tuntua meille pieneltä, mutta kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille maailmassa sekin on merkittävä. Jokainen meistä voi ostaa sillä rahalla jotain turhaa, mutta osallistumalla Nenäpäivään, sillä on oikeasti hyötyä.

Seuraa opiskelijoiden Nenäpäivä-tempauksia LaureaLovesNenäpäivä -Facebook-sivulta https://www.facebook.com/LaurealovesNenapaiva 

Laurean opiskelijoiden Nenäpäivä-kampanjaan voi osallistua myös lahjoittamalla rahaa Nenäpäivän nettilippaaseen https://www.nenapaiva.fi/nettilipas/105013