Siirry sisältöön

MBA-opiskelijat Etelä-Afrikasta inspiroituivat palvelumuotoilusta Suomessa

Laurean yhteistyö eteläafrikkalaisen Tshwane University of Technologyn (TUT) kanssa käynnistyi Service Design Intensive Week -ohjelmalla.

Laurean koulutusvienti eteläafrikkalaisen Tshwane University of Technologyn (TUT) kanssa käynnistyi Service Design Intensive Week -ohjelmalla. Koulutukseen osallistuvat 18 opiskelijaa suorittaa MBA-tutkintoa TUT:ssa ja palvelumuotoilun intensiiviviikko oli osa heidän opintojaan. Ryhmän mukana oppia omaksumassa olivat myös TUT Business Schoolin henkilökunnan edustajat professori Vinessa Naidoo sekä lehtori Emmanuel Edoun.

Ryhmän osallistujat työskentelevät julkisen sektorin hallinnossa ja opiskelevat työn ohessa MBA-tutkintoa. Laurean vieraaksi saapui ammattilaisia erilaisista tehtävistä kuten yliopiston hallinnon henkilöitä ja ohjelmien vetäjiä, peruskoulujen rehtoreita sekä terveysalan johtajia.

Viikon aikana kouluttajiemme innostus tarttui opiskelijoihin täysillä ja tuloksena syntyi palvelumuotoilun menetelmin tehtäviä, projekteja sekä aihioita oman työn ja organisaation kehittämiseen.

Suomalainen luonto, turvallisuus ja kattavat palvelut saivat vieraat vaikuttumaan Suomessa vietetyn intensiiviviikon aikana. Ohjelmassa oli mm. vierailu kauppakeskus Iso Omenan Palvelutorille Espooseen, joka on loistava esimerkki asiakaslähtöisestä palvelujen kehittämisestä ja asiakaskokemuksen nostamisesta painopisteeksi. Myös Laurean tutkimus-ja kehittämistoiminta ja mm. innovaatioiden ja yrittäjyyden edistäminen saivat osakseen osallistujien huomiota.