Siirry sisältöön

Leena Forma aloittanut erikoistutkijana Laureassa

Laurea vahvistaa TKI-toiminnan vaikuttavuutta kymmenellä tutkijarekrytoinnilla.

Laurea-ammattikorkeakoulussa on tänä vuonna käynnistetty tutkijan urapolku ja siihen liittyen on aloitettu kymmenen tutkijan rekrytoinnit. Tehtäviä on avattu kaikkiin Laurean tutkimusohjelmiin, joita ovat Kestävä ja monipuolinen sosiaali- ja terveysala, Palveluliiketoiminta ja kiertotalous sekä Yhtenäinen turvallisuus.

Syyskuun alussa Laureassa on aloittanut erikoistutkijana Leena Forma. Forma siirtyy Laureaan Helsingin yliopistosta, jossa hän on työskennellyt valtiotieteellisessä tiedekunnassa yliopiston lehtorina. Sitä ennen Forma työskenteli pitkään Tampereen yliopistossa.

Terveystaloustieteen alalta väitellyt Leena Forma on tutkijana keskittynyt sosiaali- ja terveydenhuollon teemoihin. Hän on dosentti Itä-Suomen yliopistossa, jossa hänen alansa on terveystaloustiede ja ikääntymisen talous.

Forma on tutkinut ikääntyneiden sote-palvelujen käyttöä mm. Tampereen yliopistossa jatkuvassa COCTEL-hankkeessa . Siinä tutkitaan pitkäikäisyyden vallankumousta ja sen seurauksia sosiaali- ja terveyspalvelujen käytölle ja kustannuksille. COVID-19 -pandemian aikana hän on myös tutkinut ikääntyneiden kokemuksia korona-ajassa. Lisäksi hän on tehnyt kansainvälisiin julkaisusarjoihin kaksi maaraporttia siitä, miten Suomessa korona-aikana on ikääntyneiden pitkäaikaishoito järjestetty.

-    Ikääntyneiden sosiaali- ja terveyspalvelut ovat teema, jonka parissa tulen jatkamaan työskentelyä myös Laureassa, Leena Forma kertoo.
-    Minua kiinnostaa esimerkiksi sote-palvelujen integraatio. Siksi onkin erityisen tärkeää, että Laurea on tiiviisti kytköksissä sote-kenttään ja käytännön työhön.

Lisätietoja: